Šport > Nogomet
18 ogledov

Sramota v Milanu: rasizem prekinil tekmo brez golov

(Juventus - Cagliari)
1/37
EPA
AC Milan in AS Roma sta se na tekmi incidentov v mestu mode razšla brez zadetkov, točka pa kolo pred koncem sezone ne ugaja nobenemu izmed obeh moštev (0:0). Sodnik Gianluca Rocchi je obračun na San Siru tudi prekinil zaradi rasističnih vzklikov in izključil dva nogometaša, tudi gostujočega kapetana Francesca Tottija.

AC Milan, ki bi si z zmago proti AS Romi na nedeljski večerni tekmi že zagotovil tretje mesto in igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov, je že v prvem polčasu ostal brez izključenega Sulleyja Muntarija, rdeče-črni pa so na incidentni tekmi, ki jo je sodnik Gianluca Rocchi tudi prekinil zaradi rasističnega skandiranja, lahko na koncu zgolj trpeli za remi.

Muntari je rdeči karton dobil po neumnosti, ko je kljub že dobljenem rumenem kartonu za roko prijel sodnika Rocchija in moral z igrišča, Rocchi pa je bil spet "glavni" v drugem polčasu, ko je prekinil tekmo po rasističnih vzklikih gostujočih navijačev, ki so bili usmerjeni proti Milanovemu napadalcu Mariu Balotelliju.

Po opozorili uradnega napovedovalca se je tekma nadaljevala, a tekma je imela tudi neprijeten konec, saj je Rocchi po udarcu s komolcem izključil še gostujočega kapetana Francesca Tottija. Milan ima pred gostovanjem pri že odpisani Sieni v zadnjem kolu dve točki prednosti pred četrto Fiorentino.

Ni Iličića, ni točk: Palermo v Serie B

Palermo je po porazu proti Fiorentini (0:1) izgubil mesto v prvi italijanski nogometni ligi. Trener Guiseppe Sannino na odločilni tekmi sezone ni mogel računati na prvega strelca ekipe Josipa Iličića, ki še vedno ni okreval po poškodbi mišice.

Obe ekipi sta v Firencah na začetku obračuna zapravili nekaj lepih priložnost. Za vijole je neuspešno poskusil Luca Toni, pri gostih pa sta z neposredne bližine zgrešila Jasmin Kurtić in Ezequiel Muñoz. Kurtić je imel v prvem polčasu še eno priložnost, vendar je njegov strel zletel mimo vrat.

Domači so povedli v 41. minuti, ko sta Borja Valero in Juan Caudrado pripravila priložnost Toniju, 35-letni veteran pa je zabil za vodstvo Fiorentine. V drugem polčasu je na igrišče vstopil Fabrizio Miccoli, vendar napadalec Palermu ni mogel pomagati do preobrata. Zadnjo priložnost za izenačenje je imel v zaključku tekme Paulo Dybala, vendar je zmaga ostala v Firencah.

Juve z navijači proslavil scudetto

Juventus je tekmo proti Cagliarju, ki v točkovnem smislu ni imela nobenega pomena, začel obetavno, a se že v 12. minuti tekme znašel v zaostanku. Z indivudualnim prodorom je navdušil Victor Ibarbo, ki je premagal domačega vratarja, Cagliari pa je po prvem polčasu zasluženo držal prednost zadetka. Sebastian Giovinco je s prostega strela zastresel prečko, blizu izenačenju pa je bil še Emanuele Giaccherini.

V drugem polčasu je na igrišče stopil Mirko Vučinić, ki je z zadetkom v 61. minuti poskrbel za izenačenje. Domači so bili v zaključku bolj nevarni - poskušal je Claudio Marchisio - vendar so se morali zadovoljiti s točko.

Italijanska liga, 37. kolo:

Juventus : Cagliari 1:1 (0:1)
Vučinić (61); Guerrero (12)

Catania : Pescara 1:0 (0:0)
Gómez (52)

Chievo : Torino 1:1 (1:1)
Théréau (10); Cerci (19/11-m)
Cesar je v igro vstopil v 46. minuti, Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi, Birsa (Torino) je bil na klopi.

Fiorentina : Palermo 1:0 (1:0)
Toni (41)
Kurtić je odigral celo tekmo, Iličića (oba Palermo) ni bilo v ekipi zaradi poškodbe.

Genoa : Inter Milan 0:0
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi, Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Lazio : Sampdoria 2:0 (1:0)
Floccari (10), Candreva (90/11-m)
RK: Renan (90/Sampdoria)

Napoli : Siena 2:1 (0:1)
Cavani (73), Hamšik (90); Grillo (36)

Udinese : Atalanta 2:1 (1:1)
Di Natale (43, 52); De Luca (10)

Parma : Bologna 0:2 (0:1)
Taider (6), Moscardelli (76)
Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo.

AC Milan : AS Roma 0:0
RK: Muntari (41/Milan); Totti (90/Roma)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.