Šport > Nogomet
12 ogledov

''Sanjal sem, da se bom vrnil in zmagal''

juventus navijači EPA
Juventus si je tri tekme pred koncem sezone priigral drugi zaporedni naslov italijanske Serie A. Stara dama si je 29. scudetto zagotovila z zmago proti Palermu, kjer je odločilni zadetek dosegel najboljši strelec ekipe Čilenec Arturo Vidal.

Juventus je prvak Italije! Črno-beli so ubranili lanskoletni naslov in se veselili že 29. scudette v zgodovini kluba. Italijanski prvoligaš je prevlado, ki je trajala vse od prve tekme sezone, potrdil z zmago proti Palermu. V 59. minuti tekme je z bele točke zadel Čilenec Arturo Vidal in Juventusu pomagal, da se je naslova lahko veselil pred domačimi navijači. Vidal je z desetimi zadetki tudi najboljši strelec stare dame v letošnji sezoni. Juvetnus je do tega trenutka dobil 26 od 35 tekem in od samega začetka kraljeval na vrhu ligaške lestvice.

juventus navijači | Avtor: EPA EPA
Veliko zaslugi za preporod italijanskega moštva gre trenerju Antoniu Conteju, ki po tekmi ni skrival navdušenja. ''Srečen, zadovoljen in predvsem ponosen sem. Rad bi se zahvalil tem izjemnim fantom, klubu in osebju, ki je opravilo odlično delo. Ni bilo lahko ubraniti naslova. Začeli smo kot favoriti, kar nikoli ni lahko, in vedeli smo, da nas bo Liga prvakov fizično izmučila,'' je povedal Conte.

Začetek sezone je bil za Juventus zelo negotov. Conte je zaradi vpletenosti v stavni škandal prejel 10 mesečno prepoved, ki so mu jo nato po pritožbi znižali na štiri. Italijanski strateg je tako že decembra ponovno sedel na klop črno-belih, kjer se tudi najbolje počuti. ''Zadovoljen sem s svojim mestom. Sem tam, kjer sem upal, da bom. Sanjal sem o tem, da se bom vrnil in zmagal. Točno to se je zgodilo,'' se je veselil Italijan.

Conte ostaja pri Juventusu

Beppe Marotta, generalni direktor Juventusa, je zatrdil, da Conte ostaja na čelu italijanskega kluba. ''Odnos med Contejem in direktorji je odličen. Conte si želi ostati in zmagovati, kar je tudi želja kluba. Če Conte reče, da se mora sestati s klubom, je to zato, ker moramo začrtati naše naslednje poteze. V Evropi nas čaka še veliko dela,'' je namere za prihodnost razkril Marotta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.