Avto
43 ogledov

Kako prelisičiti policista

Majica carnewschina.com
Kitajski vozniki, ki v avtomobilu ne želijo uporabljati varnostnega pasu, so se domislili posebne majice, s katero želijo pretentati policiste, da jih ne bi ustavili in kaznovali, ker niso privezani.

Na Kitajskem prodajajo majice z narisanim varnostnim pasom, s katerimi želijo vozniki pretentati policiste. Ti so v zadnjem času posebno pozorni na uporabo varnostnega pasu, saj je bilo nekaj hudih prometnih nesreč, v katerih je potnike, ki niso uporabljali pasu, ob trku pometalo skozi vetrobransko steklo vozila. Kazen za neuporabo pasu je enaka ceni ene majice, a voznike bolj bolijo kazenske točke. Za neuporabo varnostnega pasu sta na Kitajskem predvideni dve kazenski točki, če zberejo 12 kazenskih točk, ostanejo brez vozniškega izpita.

Majice z narisanim varnostnim pasom prodajajo v trgovinah, predstavnik policije pa je o tem dejal, da s tem, ko vozniki ne uporabljajo pasu, škodujejo sami sebi. Lahko pa seveda vsak nosi takšno majico, če jo želi, a mora biti v vozilu vseeno privezan, dodajajo prometni policisti.

Komentarjev 7
  • JackD 14:43 14.marec 2013.

    Najprej: napisal sem zakaj so zakoni in ne zakaj so policaji. Policaji pač morajo napisati določeno število kazni, drugače jim tudi trgajo od plače.To lahko pogledaš tudi z druge strani. Nekdo, ki nori po nekih hitrih cestah, kjer ...prikaži več je malo prometa, po vsej verjetnosti tudi drugih zakonov ne spoštuje. In če ga policaj nekajkrat ustavi na takih mestih, bo dobil nekaj kazenskih točk in se bo umiril (vsaj do izbrisa, potem pa "jovo na novo" do kake hujše nesreče). To pa pomeni, da bo upošteval predpise tudi v naseljih in na mestih, kjer je več nesreč.

  • bla_blabla 23:52 13.marec 2013.

    Prvo razcistima eno samo stvar....zakaj policaji stojijo vedno tam, kjer lahko najvec zasluzijo in je v povprecju zelo malo nesrec (ce jih sploh je kaj)? Ko mi bos lahko na to dal nek normalen odgovor, pa ti bom lahkega ...prikaži več srca priznal, da niti ne razmisljas napacno.

  • JackD 14:05 13.marec 2013.

    Omejitve so zato, da se zaščiti ljudi. Tudi VARNOSTNI pas je v avtu za varnost. Da te ne vrže iz avtomobila, ker se pri hudi nesreči možnosti preživetja tako zmanjšajo.In kazni so zato, da bi ljudje upoštevali zakone.<br ...prikaži več />Ljudje pač mislijo, da se njim ne more nič narediti. In to je največji problem sodobne družbe. Vsi živijo za zdaj in ne za prihodnost. Potem pa ostaneš invalid, ali še huje, ubiješ kakega otroka, družino, potem bo pa kaj?Jok. Spet bodo pa krivi drugi (tako kot so za kazni krivi policaji in ne nizek IQ voznikov).