Šport
22 ogledov

Kauzer zlahka prvi: "Želel bi si drugačno progo"

peter kauzer olimpijske igre finale Stanko Gruden/STA
Uvodni dan tekme kajakašev in kanuistov v Tacnu je minil v znamenju slovenskih tekmovalcev.

Še posebej so se izkazali kajakaš Peter Kauzer ter Luka Božič in Sašo Taljat v konkurenci dvojcev, ki so brez težav ugnali vso konkurenco. Na domači progi so si polfinalne nastope priveslali skoraj vsi, brez vnovičnega nastopa sta ostala le mlada dvojca Jakob Jeklin - Niko Testen in Peter Žnidaršič - Luka Žganjar.

Kauzer je že v prvi vožnji s progo opravil več kot dve sekundi hitreje kot tekmeci, v drugi pa se mu je na nekaj več kot 60 stotink sekunde zaostanka približal Italijan Giovanni De Gennaro. Tretjeuvrščeni Poljak Mateusz Polaczyk je zaostal že za več kot sekundo in pol. V polfinale se je s šestim izidom uvrstil tudi Martin Albreht, v soboto dopoldne pa se bosta na progo podala še Janoš Peterlin (26.) in Simon Brus (28.).

Tudi dekleta uspešna

Najhitreje sta s kvalifikacijsko progo opravila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila v prvi vožnji od tekmecev hitrejša za skoraj štiri sekunde, zato v drugo sploh nista nastopila. Tudi ob koncu tekmovanja sta bila še vedno uvrščena na vrhu. Brez težav so si sobotni nastop priveslali tudi vsi trije kanuisti. Najboljši rezultat je postavil Božič, ki v drugi vožnji sploh ni startal, na koncu pa je bil šesti. Med deseterico, na osmem mestu, je kvalifikacije sklenil zmagovalec prejšnje tekme svetovnega pokala Anže Berčič. Benjamin Savšek je zasedel 12. mesto.

kajak kanu praga eva terčelj | Avtor: Nina Jelenc Nina Jelenc
Med najboljšo deseterico sta se uvrstili kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj, ki sta bili deveta oziroma deseta, s 30. mestom pa je polfinalni nastop ujela Ajda Novak. V kvalifikacijah so se pomerile tudi kanuistke, kjer sta svoj debi doživeli primorski tekmovalki Nina Bizjak in Alja Kozorog. Obe bosta veslali v sobotnem polfinalu. Bizjakova je kvalifikacije končala na 11., Kozorogova pa na 14. mestu.

V soboto za stopničke

V soboto se bodo polfinali začeli ob 8.45 s polfinali kanuistov, sledili jim bodo kajakaši, nato še kanuistke, finalne vožnje pa bodo na sporedu ob 12.15. Posamičnim tekmam bodo sledile še ekipne v teh kategorijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.