Slovenija > Črna kronika
140 ogledov

Kazensko ovadili voznika reševalnega vozila v nesreči na Zaloški

prometna nesreča Zaloška Saša Despot
Voznika reševalnega vozila, udeleženega v nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani, v kateri sta umrla motorist in njegova sopotnica, so kazensko ovadili.

"Lahko potrdimo, da so policisti zaključili preiskavo predkazenskega postopka, ki se je nanašal na prometno nesrečo na Zaloški cesti, v kateri sta umrli dve osebi. Policisti so tako na pristojno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu Kazenskega zakonika," so nam pojasnili na PU Ljubljana. 

O tem, kako hitro je v času nesreče vozil motorist, bo v strokovnem mnenju zapisal izvedenec za prometno stroko, ki je bil prisoten pri ogledu kraja prometne nesreče. Po nesreči so se namreč pojavila namigovanja, da je motorist vozil hitreje, kot je na omenjenem odseku dovoljeno. 

prometna nesreča Zaloška | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V prometni nesreči, ki se je zgodila 30. marca letos, sta umrla 29-letni voznik motornega vozila in njegova 24-letna sopotnica. Ko sta pripeljala v križišče, jima je pot zaprlo reševalno vozilo, ki je zavijalo levo. Vozilo ni bilo na nujni vožnji. V nesreči se je lažje poškodoval še 25-letni potnik v reševalnem vozilu. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:31 28.april 2017.

    že ko vidiš reševalca ,gasilca ,policijo zmanjšaš hitrost in pazljivost še bolj povečaš,ne pa gas in ve se da motorist je šel prehitro ,pri 50km/h se lahko ustaviš na mestu ali pa vsaj živa bi ostala

  • Žurnalček 09:59 27.april 2017.

    Reševalec ni kriv , kajti zavijal je na varni odaljenosti od motorista ! Kriv je motorist zaradi 130km/h , ker je s svojo hitrostjo , to varnostno odaljenost skrajšal na nevarno oz. nobeden ne bi mogel zaviti levo ,če bi ...prikaži več se po mestu vozilo s 130km na uro !

  • drejca1 07:21 26.april 2017.

    Da bo le sojenje pošteno in pravično!Da bodo vsi, ki preiskujejo ta primer svoje delo opravili temeljito in strokovno. Dve življenji, ki sta ugasnili v tej tragediji, je bilo dovolj.Voznika, ki NAJ bi povzročil prometno nesrečo, je dogodek , ...prikaži več , tudi če ni bil kriv, zaznamovalo za vse življenje.