Slovenija > Črna kronika
586 ogledov

Rešilec je zaprl pot motoristoma, umrla 24-letnica in 29-letnik

prometna nesreča Zaloška
1/6
Saša Despot
Do nesreče na Zaloški cesti, v kateri sta umrla dva motorista, je prišlo, ker je rešilec zaprl pot motoristu.

34-letni voznik je vozil reševalno vozilo znamke Volkswagen transporter po Zaloški cesti v Ljubljani iz smeri Poti na Fužine proti Kajuhovi cesti. Po skrajnem levem prometnem pasu je 34-letnik pri zeleni luči na semaforju zapeljal v križišče in zavil levo, pri tem pa zaprl pot 29-letnemu motoristu, ki je z motorjem Honda tipa CBR 1000 RR, na kateri je bila tudi 24-letna potnica, naravnost pripeljal po levem prometnem pasu Zaloške ceste iz smeri Kajuhove ceste proti Poti na Fužine, je sporočila policija. 

"Po trčenju sta 29-letni voznik in njegova 24-letna potnica padla po tleh in obležala na vozišču. Oba sta v nesreči utrpela tako hude poškodbe, da sta umrla na kraju nesreče. Oba sta med vožnjo uporabljala pripeto zaščitno motoristično čelado. V nesreči se je lažje poškodoval še 25-letni potnik v specialnem vozilu reševalne službe," so sporočili policisti. 

Ni bil na nujni vožnji, storil je prekršek

Reševalno vozilo v času nesreče ni bilo na nujni vožnji, voznik rešilca pa je s tem, ko je zaprl pot motoristu, kršil določila 2. odstavka 58. člena zakona o pravilih cestnega prometa.  

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

Očividka nam je včeraj povedala, da se je peljala po Zaloški, ko jo je z veliko hitrostjo prehitel motorist, kmalu zatem pa sta dva avtomobil pred njo začela zavirati. Reševalca iz rešilca, ki je povzročil nesrečo, sta fanta takoj začela oživljati, za dekle pa je bilo očitno prepozno, je še ocenila očividka nesreče.

Dekle, ki je umrlo v nesreči, je le nekaj ur pred tem na Facebooku objavila srhljiv zapis

Zaradi prometne nesreče je bila Zaloška cesta v obeh smereh za čas ogleda in odstranjevanja posledic zaprta med 14. in 17.15 uro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 45
  • Žurnalček 18:31 04.april 2017.

    Dajte no napisati , kje je bil v službi ? A nikjer ? Ja sej dilerstvo ne moreš dati vsaj zaenkrat še pod S.P. !

  • ode 07:26 02.april 2017.

    V Škofji Loki je voznik vlaka zaprl pot kolesarki, ki je pravilno, na desni strani, potiskala kolo preko železniške proge. Policisti bodo proti vozniku podali kazensko ovadbo.

  • smejka 22:37 31.marec 2017.

    Tako je zapisala pač večina medijev in samo Žurnal.