Slovenija
125 ogledov

Kekec magistriral s pomočjo Wikipedije?

Bojan Kekec Jerca Božič Kranjec
Sporna je še ena funckionarska izobrazba. Neupravičeno naj bi se z znanjem bolj obdanega, kot je v resnici, hvalil Bojan Kekec, državni in občinskih svetnik ter član SDS.

Po neuradnih informacijah časnika Večer je sporna magistrska naloga II. stopnje bolonjskega študija Bojana Kekca, zaposlenega v Slovenskih železnicah, člana SDS, občinskega svetnika v Novem mestu in državnega svetnika.

Očitek je podoben, kot je bil pri nekdanjem mariborskem županu Francu Kanglerju, saj naj bi bila naloga izdelana po sistemu kopiraj - prilepi (copy-paste), avtorskega dela pa bore malo. Kekec je magisterij aprila lani uspešno zagovarjal na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru.

Kekec naj bi kar nekaj virov sploh ne navedel, med njimi časnik izpostavlja zapis o trajnostnem razvoju, ki je iz slovenske Wikipedije, diplomsko delo ene izmed študentk koprske Fakultete za management, ki je nastalo v istem letu kot Kekčev magisterij, ter nekatere spletne članke o ravnanju z odpadki.

Kekec je za časnik zatrdil, da je vire navajal pravilno, prav tako je njegov mentor Igor Žagar ocenil, da magistrsko delo zadostuje potrebnim znanstvenim kriterijem. Fakulteta za energetiko, kjer je Kekec magistriral, bo zdaj nalogo ročno pregledala, da odpravi vse sume, napoveduje časnik.

Komentarjev 20
  • murderone 10:00 17.februar 2013.

    Torej nič drugega kot ,da se bo "SDS" lahko preimenovala v stranko kitajčkov!Saj zaenkrat so oni še največji plagiatorji na svetu!?Ali pa tudi ne!???

  • francek 07:02 17.februar 2013.

    S tem, ko pregledujejo diplome desnih hočejo prikazati, da samo desni goljufajo, levi niso nič bolšji problem je, ker levi ne bodo preiskovali levih.

  • ghz891 00:27 17.februar 2013.

    Potem se pa malo angažiraj in najdi sam kak plagiat od njih, kdor prepisuje in piše neka taka "magistrska dela" si naziva ne zasluži, iz katerekoli stranke že je.