Šport > Košarka
19 ogledov

Krka do mladinskega naslova

KK Krka U19 državni prvaki KK Krka/Facebook
V Domžalah se je z zmagoslavjem košarkarjev Krke zaključila sezona državnega prvenstva za fante do 19 let. V finalu je Krka s 66:52 ugnala zasedbo Zlatoroga iz Laškega. Tretje mesto je po zmagi nad Grosupeljčani (97:62) pripadlo Union Olimpiji. Za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je bil izbran igralec Krke Aljaž Marinč.

Krka je zasluženo prišla do drugega naslova v zadnjih treh sezonah. Najboljši strelec Dolenjcev v finalu proti Zlatorogu (66:52) je bil najkoristnejši igralec zaključnega turnirja Aljaž Marinč, ki je dosegel 20 točk in zbral devet skokov.

Tekmo za tretje mesto je zanesljivo dobila Union Olimpija, ki je Grosuplje ugnala s 97:62. Pri Ljubljančanih, državnih prvakih iz minule sezone, je Aljaž Stopar vknjižil 18 točk in osem skokov, Maid Čičić, najboljši strelec zaključnega turnirja s 57 točkami, pa je v dresu Grosupljega vpisal dvojni dvojček s 23 točkami in 11 skoki.

Center Grosupljega je bil izbran tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja, kjer se je pridružil Marinču, Vlatku Čančarju iz Union Olimpije, Nejcu Bariču iz Zlatoroga in Klemnu Kužniku, še enemu igralcu Krke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.