Šport > Košarka
58 ogledov

Olimpija in Krka ostajata v ligi ABA

Krka, Crvena zvezda Crvena zvezda
S 26. krogom se je končal redni del lige Aba. Zadnje mesto v štirinajstčlanski ligi je zasedel slovenski prvak Tajfun, ki je tako izpadel iz konkurence, predzadnjemu mestu, ki prav tako pomeni nesodelovanje v prihodnji sezoni, pa sta se v zadnjem krogu izognila Krka in Union Olimpija.

Predzadnje mesto je po tesnem porazu s 83:85 v Zadru zasedla Sutjeska. Krka je na gostovanju v Beogradu izgubila s Crveno zvezdo s 67:77 in tekmovanje končala z izkupičkom 10:16, Union Olimpija pa je v Tivoliju po kar štirih podaljških premagala Partizan s 118:115 za 11 zmag in 15 porazov. Polfinalna para sta Budućnost - Mega Leks in Crvena zvezda - Cedevita.

Zadar rešil Novomeščane

Košarkarji Krke so ligo ABA sicer končali s šestnajstim porazom, a zahvaljujoč zmagi Zadra doma proti Sutjeski ohranili status v ligi tudi za prihodnjo sezono. Novomeščani tokrat sicer niso bili daleč od dveh točk, saj so igrali dobro in motivirano, vendar je bila razlika v kakovosti vendarle tolikšna, da vprašanja o zmagovalcu na koncu vendarle ni bilo. V 28. minuti je Krka zaostajala za dve točki (50:48), v 34. minuti pa je bilo še 63:56.

Veliko bolj napeto je bilo v Zadru, kjer so Dalmatinci odločali o usodi Krke. V izenačeni tekmi so gostitelji zmagali za dve točki, Sutjeska pa je imela v zadnjih sekundah prek Nemanje Vranješa dve izjemni priložnosti. Najprej za izenačenje, tik ob zvoku sirene pa celo trojko za zmago. Na srečo Dolenjcev sta oba poskusa zgrešila cilj.

Štirje podaljški za zmago

Košarkarji Uniona Olimpije so tekmovanje v ligi Aba končali z nevsakdanjo tekmo. Po kar štirih podaljških oziroma dodatnih dvajsetih minutah igre so premagali Partizan s 118:115. Tekma v dvorani Tivoli je tako trajala dve uri in 35 minut. Z enajstimi zmagami so Ljubljančani tudi najuspešnejše slovensko moštvo v ligi.

Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so se tako na najlepši način poslovili od domače publike v ligi Aba. V Tivoliju se je zbralo več kot 3000 gledalcev, ki so za plačano vstopnino videli tri polčase. Po rednem delu so bili sicer bližje zmagi gostje - prvi podaljšek je zagotovil Dawan Robinson sekundo pred koncem. Tudi po drugem in tretjem podaljšku ni bilo zmagovalca, v četrtem pa so črno-belim pošle moči. Tako so zeleno-beli prišli do prestižne zmage ter zanimivih statističnih številk.

Najboljši domači igralec je bil Sava Lešić z 31 točkami in 21 skoki. To mu je naneslo izjemno visok statistični indeks 43, vendar ta ni bil najvišji na tekmi, kakor tudi ne število točk Lešića. Prvi strelec tekme je bil organizator igre Partizana Jamar Wilson, ki je dosegel 41 točk in imel indeks 46. Miha Lapornik je k zmagi prispeval 25 točk, Ronalds Zakis pa 18.

"Čestitke obema ekipama, predvsem igralcem za prikazano. Kot je bilo že rečeno, če bi zmagal Partizan, tudi ne bi bilo nezasluženo. Obe ekipi sta pustili vse na parketu. Na koncu smo prišli do zmage, ki smo jo zelo veseli. Predvsem zaradi tega, ker v zadnjem času nismo uspeli najti naše igre. Fantje so danes pokazali vse kar znamo, bilo je sicer nekaj napak, ampak po taki tekmi se moramo predvsem spočiti in čim bolj sveži pričakati državno prvenstvo," je po štirih podaljških menil Potočnik, trener Partizana Aleksandar Džikić pa je bil kratek: "Čestitam igralcem, saj so igrali resnično veliko minut. Dobro je, da se nihče ni poškodoval. Mislim, da tudi ne bi bilo nezasluženo, če bi danes mi zmagali."

"Čudna tekma. Nikoli v življenju še nisem igral štirih podaljškov. Težka tekma. Union Olimpija zna igrati dobro košarko in to je nocoj pokazala. Mislim, da smo nekoliko premehko začeli tekmo in Olimpija je dobila krila. Na koncu je bilo resnično težko. Imeli smo zgolj dva razpoložena igralca. Verjamem, da bomo na drugih tekmah imeli več razpoloženih igralcev. Olimpiji čestitam za zmago," pa je povedal član Partizana Edo Murić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.