Šport > Košarka
66 ogledov

Liga ABA med ligo prvakov in Evroligo

Union Olimpija Anže Petkovšek
Skupščina regionalne košarkarske lige Aba v Beogradu še ni dala odgovora na vprašanje, v katerih evropskih tekmovanjih bodo v prihodnji sezoni igrali najboljši klubi iz lige Aba.

Na skupščini so predstavili ponudbe Evrolige in Fibe, a odločitev bo padla po dodatnih pogovorih. Evroliga je prvaku lige ABA ponudila licenco B za prihodnje tri sezone (2016/17, 2017/18 in 2018/19) in najmanj tri mesta v evropskem pokalu.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba pa je ponudila dve različici. Po prvem scenariju bi v novoustanovljeni ligi prvakov klubi iz regionalne lige imeli zagotovljena tri mesta v rednem delu sezone in dodatno mesto v kvalifikacijah. Po drugem scenariju pa bosta imela samo dva kluba zagotovljeno mesto v ligi prvakov, eden pa bi se lahko vanjo prebil skozi kvalifikacije.

Kateri scenarij bo Fiba predstavila Abi, bo odvisno od pogovorov, ki jih krovna košarkarska zveza vodi z nacionalnimi zvezami. Prav zaradi teh nejasnosti so na skupščini sprejeli odločitev, da zaenkrat ne podpišejo sporazuma z nastajajočim podjetjem, ki bo vodilo ligo prvakov.

"Vodstvo lige Aba bo nadaljevalo pogovore z zainteresiranimi strankami, po končanih pogovorih pa bo skupščina regionalne lige sprejela končno odločitev o tem, v katerih tekmovanjih bodo sodelovali naši klubi," so zapisali pri Abi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.