Avto
22 ogledov

Toyotine zvezdice za dobrodelnost, hibridi za čisto okolje

Toyota auris TS Žurnal24 main
Toyota bo letošnje leto zaključila uspešno, z rastjo in s prodajo 1.500 vozil, tudi na račun rasti prodaje hibridnih izvedenk. Ob novem letu so pri Toyoti Slovenija tudi dobrodelni.

Pri Toyoti Slovenija so letos prodali 1.500 osebnih vozil, kar je osem odstotna rast v primerjavi z letom prej.

Rast prodaje beležijo že tretje leto zapored. Še bolj vzpodbudna je rast hibridnih modelov. In to kljub temu, da država za hibridna vozila ne namenja subvencij, ki jih med drugim poznajo celo na Hrvaškem, kjer za nakup hibrida država primakne do 3.900 evrov subvencij.

Kljub temu, da je Slovenija ena redkih držav, ki tovrstnih subvencij ne pozna, pa so letos pri Toyoti prodali 200 hibridnih vozil, kar predstavlja 14 odstotkov njihove prodaje. Najbolje se hibridni sklop prodaja pri aurisu, kjer je 35 odstotkov vseh prodanih modelov hibridnih.

Pri Toyoti Slovenija upajo, da bo prodaja rasla tudi v letu 2015 ko nameravajo prodati 1.600 toyot in 80 lexusov.

Zvezde sreče za otroke z rakom in krvnimi boleznimi

Ob koncu leta bodo pri Toyoti Slovenija tudi dobrodelni. Začeli so z akcijo izdelovanja zvezdic sreče, ki bodo krasile njihove prodajne salone in osrečevale tiste, ki to potrebujejo. Zvezda sreče zahteva le kanček spretnosti in dobre volje.

Obljubljajo, da bo za vsako izdelano zvezdo ustanovi za pomoč otroku z rakom in krvnimi boleznimi podarili 0,5 evra. K izdelovanju zvezdic vabijo vse, ki radi pomagajo. Zvezdice lahko ustvarite, narišete, izrežete kakor želite. Namige za izdelavo si lahko pogledate na spletni strani toyota.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.