Slovenija
38 ogledov

Kobili naj bi poškodoval 28-letni Koprčan

Škocjanski zatok Žurnal24 main
Koprčan dejanje sicer zanika, ga pa izdaja DNA, ki ga je pustil na povodcu za konje.

V začetku meseca je javnost šokirala informacija o mučenju dveh kobil v naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Petega julija zvečer so prejeli klic zaposlenega v naravnem rezervatu, ki je prijavil, da je ob rednem večernem obhodu opazil njihovi dve kobili, ki sta huje poškodovani. Način in vrste poškodb so nakazovale na to, da se niso poškodovale same, ampak ju je poškodoval neznani storilec.

Izdal ga je DNA

Policisti so takoj pričeli s preiskavo in našli biološke sledi neznanega storilca. Sledi so poslali v preiskave Nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju v Ljubljani. Storilec je na povodcu za konje, ki ga je uporabil, da je k leseni obori privezal enega izmed konj med mučenjem, pustil svoj DNA. V laboratoriju so ga identificirali in povezali z imenom 28-letnega moškega, ki stanuje v Kopru, so sporočili koprski policisti.

Zasegli so mu predmete, a ga izpustili

Včeraj so policisti in kriminalisti opravili na naslovih bivanja osumljenca hišne preiskave, pri tem pa zasegli nekaj predmetov, ki bi bili lahko povezani s storitvijo kaznivega dejanja. Ugotovili so namreč, da je 28-letnik petega julija odšel na sprehod iz Kopra, mimo Škocjanskega zatoka, vse do naselja Kubed in nazaj.

Tega dne naj bi prišel domov okoli polnoči. Po opravljeni hišni preiskavi je bilo opravljeno zaslišanje osumljenega, ki pa je zanikal povezavo s storjenim kaznivim dejanjem. Osumljenec je bil po izvedenih preiskovalnih aktivnostih policije, po usmeritvah Okrožnega državnega tožilstva iz Kopra, izpuščen na prostost, so še zapisali policisti.

Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali, za katerega je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Komentarjev 7
  • saramara 19:36 02.avgust 2013.

    Joj, kaj bi naredila iz tega tipa, da mi pade v roke!!!! Bi si lahko samo zelel, da bi uporabila sekiro!!!! In spet, kazen, ki jo bo dobil bo en stos od vica, nic od nica, ker pri nas se ...prikaži več mucenje zivali ne steje za nekaj hudega.Zdaj pa prosim, naj kdo izbrska informacijo, KDO je ta POSAST in jo objavi po vseh elektronskih medijih in socialnih omrezjih! Mogoce clovek ne bo dobil hude kazni, bo pa drugace sankcioniran!!!

  • vrtnica 17:36 02.avgust 2013.

    Na žalost je najvišja kazen samo 1 leto......

  • Sonja53 17:09 02.avgust 2013.

    MORA BITI OBSOJEN DO NAJVEČJE MOŽNE KAZNI MUČENJA ŽIVALI!!!