Šport
27 ogledov

Konec uspešnega niza Kraljev

Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so po nizu treh zmag v New Yorku ponoči v ligi NHL v gosteh v Saint Paulu izgubili z ekipo Minnesota Wild, ki je bila boljša s 4:1. Anže Kopitar se ni vpisal med podajalce ali strelce Los Angelesa.

Za domače moštvo sta za vse zadetke poskrbela Nino Niederreiter in Mikko Koivu, ki sta bila uspešna v prvi in tretji tretjini. Edini zadetek za goste je padel v 24. minuti tekme, ko je v polno zadel Dwight King.

Kralji kljub porazu ostajajo na tretjem mestu v pacifiški skupini in osmem mestu v razvrstitvi Zahoda, ki še vodi v izločilne boje severnoameriške hokejske lige. Kralji (88 točk) imajo dve točki manj od sedmouvrščenega Winnipega in le točko več od devetega Calgaryja. Minnesota je s 95 točkami na četrtem mestu.

Vodilni ekipi zahodne konference Anaheim in Nashville, ki imata 103 oziroma 102 točk, sta si že zagotovila mesti v končnici prvenstva, prav tako vodilni ekipi Vzhoda Montreal (102) in NY Rangers (101). Kralji bodo turnejo petih zaporednih tekem v gosteh sklenili v Chicagu. Tekma v vetrovnem mestu bo na sporedu v noči na torek po slovenskem času.

Brez, tudi hipotetičnih, možnosti za končnico so v vzhodni konferenci ostala moštva Carolina, Toronto in Buffalo, v zahodni konferenci pa Edmonton in Arizona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.