Šport
22 ogledov

Kopitar k zmagi prispeval gol in podajo

Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Anže Kopitar je s soigralci iz Los Angelesa s 4:0 slavil v Vancouvru, slovenski hokejist pa je dosegel zadetek in podajo.

Kopitar je zadel na začetku zadnje tretjine za 3:0, nato pa pet minut pred koncem podal še Marianu Gaboriku za končnih 4:0. Tyler Toffoli in Justin Williams sta bila preostala strelca. Vratar Jonathan Quick je zbral 19 obramb za svoj peti "shutout" v sezoni, skupno pa 36.

"Veste, vsaka tekma je za nas pomembna. Na lestvici smo tam, kjer si ne želimo biti, toda tako je. Moramo zmagovati, to je dejstvo. Ni pomembno proti komu. To, da smo premagali ekipo, ki jo zasledujemo, pa vsekakor pomaga," je za spletno stran lakingsinsider.com povedal Kopitar.

"Zdaj je naša glavna naloga zbirati točke. Ni pomembno proti kateremu tekmecu. Je pa dobrodošlo, da nas čakata še dve tekmi proti Vancouvru, tako da bo vsaka tekma z njimi štela štiri točke. Čaka nas še ena tekma s San Josejem in Calgaryjem, tako da bodo vse to zelo pomembni obračuni," je še povedal Kopitar.

Kralji so trenutno na osmem mestu zahodne konference, Vancouver je točko pred njimi, Winnipeg pa točko za njimi. Slednji je ponoči izgubil v gosteh proti Floridi z 2:4. San Jose je z 2:0 ugnal Nashville, ki je skupaj s St. Louisom, ta je po kazenskih strelih z 1:0 odpravil Philadelphio, in Anaheimom na vrhu zahodne konference.

Liga NHL, izidi:

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 0:4
Anže Kopitar gol in podaja za Kings

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 3:2*
Pittsburgh Penguins : Edmonton Oilers 6:4
Carolina Hurricanes : Dallas Stars 3:5
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 2:5
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 1:3
Florida Panthers : Winnipeg Jets 4:2
St. Louis Blues : Philadelphia Flyers 1:0*
Colorado Avalanche : New Jersey Devils 2:1*
Arizona Coyotes : Chicago Blackhawks 1:2
San Jose Sharks : Nashville Predators 2:0

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.