Šport
41 ogledov

Kopitar podal za zmago kraljev

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so davi v svoji dvorani po podaljšku s 3:2 premagali branilce Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawks. Pomembno vlogo je spet odigral Hrušičan Anže Kopitar, ki je Marianu Gaboriku v 55. minuti podal za izenačenje na 2:2, v tretji minuti podaljška pa prav tako Gaboriku za končni izid in zmago.

Na tekmi je bolje kazalo Chicagu, Patrick Kane v prvi in Niklas Hjalrmasson v drugi tretjini sta poskrbela za vodstvo gostov z 2:0. Mreži Chicaga je nato v 41. minuti načel Jeff Carter, Kopitar in Marian Gaborik pa sta po pravi ofenzivi, Los Angeles je dobil razmerje strelov na gol s 36:22, zrežirala preobrat.

Obe podaji Kopitarja sta bili mali mojstrovini, saj je pri prvi ukradel plošček nasprotnim branilcem in poiskal prostega Gaborika, pri drugi podaji pa si je s hitrim drsanjem v srednjo tretjino ustvaril dovolj prostora za lepo podajo v nasprotni napad, kjer je Gaborik dokončal delo.

Gostom je tako v Chicagu ostal le statistični dosežek Kanea, ki je že na 19. tekmi zaporedoma vpisal vsaj po en gol ali podajo, kar je nov rekord lige, če se upošteva le v ZDA rojene hokejiste. Los Angeles se je z današnjo zmago na zahodu prebil celo na tretje mesto, naslednja tekma pa Kopitarja in druščino čaka v torek, ko v goste prihaja Vancouver.

Še 12 tekem, strelec večera Mikkel Boedker

Skupaj je bilo na sporedu kar 12 tekem. Vodilna ekipa lige, Montreal, je v svoji dvorani po podaljšku izgubil z New Jersey Devils z 2:3. Tekmo je v tretji minuti dodatnega igralnega časa odločil John Moore, točki pa je New Jerseyju pravzaprav priigral Kyle Palmieri, ki je 22 sekund pred koncem rednega dela izenačil na 2:2.

Dallas, vodilna ekipa zahoda, zdaj za Montrealom zaostaja le še za točko. Ekipa iz Teksasa se je veselila zmage v podaljšku na gostovanju v Minneapolis, ko je v 64. minuti zadel Tyler Seguin. Pred tem pa je Dallas uprizoril pravi lov na izid, saj so gostitelji vse do 55. minute vodili s 3:0, gostje pa so v desetih minutah prišli do izenačenja in nato popolnega preobrata. Podoben je bil razplet v Pittsburghu, kjer je Jevgenij Malkin z dvema goloma za Edmonton izničil prednost gostiteljev, Kanadčani pa so obe točki odnesli po kazenskih strelih.

Strelec večera pa je bil Mikkel Boedker, ki je k zmagi Arizone nad Ottawo prispeval kar tri gole.

 

Izidi NHL:

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3:2 (podaljšek)

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 2:3 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 2:4
New York Rangers - Philadelphia Flyers 0:3
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 2:3
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 2:3 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 3:1
Minnesota Wild - Dallas Stars 3:4 (podaljšek)
Nashville Predators - Buffalo Sabres 1:4
San Jose Sharks - Calgary Flames 5:2
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 5:2
Arizona Coyotes - Ottawa Senators 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.