Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Kradla z motenjem daljinskega zaklepanja

Daljinsko centralno zaklepanje Profimedias
Policisti so odvzeli prostost dvema obdolženca, ki naj bi kradla s pomočjo motenja dalinjskega zaklepanja.

Ljubljanski policisti so odvzeli prostost 26-letnemu Slovencu in 35-letnemu Srbu, ki naj bi s pomočjo elektronske naprave oziroma motilca frekvence za daljinsko zaklepanje vozila, vlomila v tri osebna vozila. Eden od njiju naj bi oškodovanca spremljal, drugi pa je pristopil do vozila in iz notranjosti odtujil vrednejše predmete, predvsem pa denar. Ves čas storitve, sta bila osumljenca na telefonski vezi in se obveščala.

Policisti so na podlagi intenzivne kriminalistične preiskave in v sodelovanju z varnostno službo varnostnega podjetja, v torek osumljenca izsledili in ju tudi prijeli. Na podlagi odredbe sodišča, so opravili hišne preiskave, kjer so bili najdeni in zaseženi predmeti, ki so bili predmet preiskave. Osumljenca sta bila že oba obravnavana za premoženjska kazniva dejanja. Tekom dneva bosta privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi storitve dveh kaznivih dejanj velike tatvine in pridobivanje orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje

Policija vsem svetuje in opozarja, da lastniki vozil, ko zaklepajo vozilo z daljinskim zaklepanjem, vedno tudi fizično preverijo ali je vozilo dejansko zaklenjeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.