Avto
25 ogledov

Po mnenju tatov je avto leta ...

Daleč največ ukradenih vozil je znamke Volkswagen, sledita znamki Renault in BMW Žurnal24 main
V letu 2014 so avtomobilski tatovi največkrat ukradli Volkswagnovega golfa, v promet sta šla tudi Renaultova modela megane in clio.

V prvi polovici letošnjega leta so po podatkih policije ukradli največ vozil znamke Volkswagen, in sicer 124, od tega največ, 76 golfov. Med tatovi so priljubljena tudi vozila znamke Renault, saj so jih ukradli 93, največkrat pa so odpeljali modele megane, megane grandtour in clio.

Lastnikom so v prvi polovici letošnjega leta tudi ukradli 78 vozil znamke BMW ter 42 audijev. Med ukradenimi vozili pa tem času ni bilo mercedesov in daewoojev.

Danes večino vozil, ki so ukradena v Sloveniji, razkosajo in dele uporabijo za popravilo pokvarjenih in razbitih vozil ali pa za prodajo rezervnih delov na črnem trgu. Pred tatovi niso varna niti starejša vozila. Dokaz je zadnji konec tedna, ko so v Lenartu ukradli osebni avtomobil VW golf 1, letnik 1983. Lastnik je oškodovan za približno 500 evrov.

Po podatkih policije je ocenjena škoda zaradi kraje vozil v prvi polovici leta znašala 5,2 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.