Šport
54 ogledov

Kralj je mrtev, naj živi kralj

rafael nadal EPA
''Kralj peska'' Rafael Nadal je v četrtfinalu OP Francije utrpel prvi poraz po letu 2009 in simbolično izgubil krono najboljšega peščenega igralca na svetu.

Novak Đoković je postal drugi tenisač v zgodovini, ki je v dvoboju na tri dobljene nize na peščeni podlagi premagal Rafaela Nadala. Tenisača sta se pomerila v četrtfinalu OP Francije, kjer se je srbski šampion v sedmem poskusu vendarle dokopal do prve zmage nad ''kraljem peska'' in ostaja prvi favorit za končno zmago, s katero bi postal osmi tenisač v zgodovini, ki bi osvojil vse štiri turnirje za Grand Slam.
Nadal, devetkratni zmagovalec Roland Garrosa (2005-2008, 2010-2014), je na osrednjem igrišču Philippe Chatrier izgubil prvič po letu 2009, ko ga je v četrtem krogu šokiral Robin Söderling. Španski matador je lovil neprecedenčno 10. zmago na pariškem pesku, a ''sedmica'' je tokrat prinesla srečo Đokoviću, ki je slavil prepričljivo z rezultatom 7:5, 6:3, 6:1.

''Sprejmem poraze in samo ena stvar zagotovo drži: delal bom še bolj trdo, da se vrnem močnejši. Boril se bom. Leta 2009 sem izgubil, a ni bilo konec. Leta 2015 sem izgubil, a tudi tokrat ni konec. Upam, da se naslednje let vrnem in bom imel novo priložnost,'' je na tiskovni konferenci povedal Španec, ki je v sredo praznoval 29. rojstni dan.

''Zadnji mesec je bil zelo pozitiven. Moram priznati, da danes ni bil najboljši dan. A kot sem rekel, če zmagaš ali izgubš, življenje gre naprej. V naslednjih tednih nas čakajo novi turnirji,'' je dodal Nadal.

''Kralj peska'' namerava letos zaigrati na dveh pripravljanih turnirjih na tavnati površini, kjer v zadnjih sezonah ni bil tako uspešen kot pred leti, ko je zaigral v petih zaporednih finalih Wimbledona (leta 2009 je nastop odpovedal zaradi poškodbe kolena). Pred nadaljevanjem sezone se bo posvetil analizi in trdemu delu.

''Prvi niz je bil odločilen. Ko izgubiš na takšen način, kot sem izgubil jaz, lahko rečeš le c'est la vie (to je življenje, op. a.). Rekel bi, da nisem osvojil dovolj iger. Igral je bolje od mene. To moram sprejeti in mu čestitati. Potrebno bo analizirati vzroke in trdo delati naprej. In to bom storil,'' je napovedal Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.