Šport
31 ogledov

Kralji zaprli krsto, čakajo še žebelj

Kopitar San Jose Sharks Los Angeles Kings končnica liga NHL Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so navijači ekipe Los Angeles Kings doživeli nov hladen tuš, saj so kralji po porazu v Vancouvru na turneji po Kanadi izgubili tudi v Edmontonu.

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings se zagotovo ne bodo z veseljem spominjali kanadske turneje, na kateri so skušali priti do prepotrebnih zmag in uvrstitve v končnico lige NHL, s tem pa tudi do ubranitve lanskega naslova. Po porazu v Vancouvru, ko so izgubili po kazenskih strelih, so kralji nov hladen tuš doživel še v Edmontonu, proti predzadnji ekipi zahodne konference.

Domačini, ki so že zdavnaj izgubili vse možnosti za napredovanje in so ena najslabših ekip v ligi, so goste preko Matta Fraserja povedli na začetku druge tretjine. Jake Muzzin je izid izenačil, na odmor pa so z golom prednosti, vendarle odšli domači hokejisti z golom Benoita Pouliota. Ladja gostov se je začela še bolj nagibati v 46. minuti, ko je v polno zadel Tyler Pitlick. Z golom Drewa Doughtyja so se kralji domačinom približali na gol zaostanka, nato močno pritisnili na njihova vrata, toda Matt Fraser je dve sekundi pred koncem tekme zapečatil njihovo usodo.

Do konca rednega dela lige NHL čakata kralje še dve tekmi, gostovanje pri Calgaryju in domača tekma proti San Joseju, ki je prav tako že ostal brez možnosti za uvrstitev v drugi del prvenstva. Na obeh tekmah bosta kraljem le zmagi še zagotovili izločilne boje ter priložnost za ubranitev lovorike prvakov, Stanleyjevega pokala.

Kralji, skupno so doslej zbrali 93 točk, za tekmecem iz pacifiške skupine Calgaryjem zaostajajo za dve točki. Winnipeg pa je hokejistom iz Los Angelesa pobegnil že za tri točke.

Razočaranje hokejistov Los Angelesa je bilo precejšnje. Občutke je v izjavi za ameriške medije še najbolj povzel slovenski as Anže Kopitar: "Nismo imeli dovolj energije, nismo bili dovolj poskočni. Nismo znali uveljaviti svojega sloga igre, ne vem, kaj je bil razlog. Če potegnem črto pod dogajanje, preprosto povedano, nismo bili dovolj dobri."

Kraljem se je maščevala visoka zmaga, ko so na prejšnjem obračunu Edmonton odpravili s kar 8:2. "Prišli smo odigrati to tekmo z namenom biti tisti, ki pokvari zabavo, kar nam je več kot očitno uspelo. Želeli smo odigrati, kot znamo, ter se malce oddolžiti za hud poraz, ki so nam ga prizadejali prejšnji teden," se je smejalo Fraserju, strelcu prvega in zadnjega gola na tekmi.

Njegov soigralec Taylor Hall pa je dodal: "Zabavno je, ko dobiš priložnost izločiti takšno ekipo s takšnimi uspehi. Mislim, da smo razveselili marsikatero moštvo v ligi NHL."

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 4:2
New Jersey Devils : New York Rangers 2:4
Philadelphia Flyers : New York Islanders 5:4
Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 4:3
Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes 3:2
St Louis Blues : Winnipeg Jets 0:1
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 1:2
Colorado Avalanche : Nashville Predators 3:2
Calgary Flames : Arizona Coyotes 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.