Šport > Nogomet
10 ogledov

Krhin: Lahko smo optimisti

rene krhin slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenski selektor Srečko Katanec je za tokratno reprezentančno akcijo nekoliko premešal karte. V slovenski tabor se je po krajšem premoru vrnil Rene Krhin.

"Zelo sem vesel, da sem ponovno zraven. Vsak igralec si želi igrati za državno reprezentanco, tako da je res lepo biti tukaj," je po vrnitvi v izbrano vrsto dejal član španskega prvoligaša Granade Rene Krhin, ki je zadnjič nosil dres slovenske reprezentance  marca lani v Blidi na prijateljski tekmi z Alžirijo. 25-letnik si je nov vpoklic prislužil z dobrimi igrami v najmočnejšem španskem prvenstvu, kjer si zahtevne tekme hitro sledijo.

Takšni bosta tudi naslednji preizkušnji slovenske reprezentance. "Pred nami sta dve zelo pomembni tekmi. Švica je zelo kvalitetna ekipa, ampak v Baslu smo se enkrat že predstavili v dobri luči. Mislim, da lahko to ponovimo in da smo lahko optimistični," razmišja Krhin.

Andraž Kirm se spominja zadnje tekme med Slovenijo in Švico v Mariboru. "Na prvi tekmi smo zmagali, a smo imeli takrat precej sreče. Čaka nas težka tekma, saj so Švicarji še nekoliko bolj nepredvidljivi od Angležev," je pred sredinim treningom v Lescah dejal eden izmed najbolj izkušenih slovenskih reprezentantov, in za konec predstavil še svoj pogled na pomembnost sobotnega obračuna. "Ta tekma ne odloča ravno o vsem, je pa zelo pomembna. Vsekakor želimo iztržiti čim več."

Slovenska reprezentanca bo danes popoldan trenirala v Stožicah, jutri zjutraj pa sledi odhod v Švico, kjer bo na sporedu tudi uradni trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.