Šport
17 ogledov

Froome do skupne zmage

Chris Froome Sky EPA
Britanski kolesar Stephen Cummings iz ekipe Dimension Data je zmagovalec zadnje, sedme etape dirke kriterij Dauphine, ki se je po 151 km končala v Superdevoluyju. Skupno zmago je osvojil njegov rojak Christopher Froome iz ekipe Sky, ki je bil danes deseti.

Za Stephenom Cummingsom je drugo mesto v etapi osvojil Irec Daniel Martin, tretjega pa Francoz Romain Bardet, oba z zaostankom 3:58 minute.

Chris Froome je imel na koncu 12 sekund prednosti pred Bardetom, ki je na drugo mesto napredoval s tretjega. Eno mesto je pridobil tudi Martin, ki je kriterij Dauphine končal kot tretji, za Britancem je zaostal 19 sekund. Četrti je bil na koncu Avstralec Richie Porte, peti pa Španec Alberto Contador.

Cummings je bil danes del ubežne skupine, za samostojno akcijo pa se je odločil 50 km od cilja. "Vse težje in težje je zmagati, toda čutil sem, da moram poizkusiti. Že pred dirko sem si za napad izbral današnji dan. Razmišljal sem, da je beg pravi trening za dirko po Franciji. To je tretja etapna zmaga v tej sezoni, zato je še toliko lepše," je v cilju razlagal 35-letnik.

Pibernik enajsti med mladimi

Luka Pibernik (Lampre-Merida) je z zaostankom 14.39 minute osvojil 51. mesto. V skupnem seštevku je napredoval do 56. mesta, njegov zaostanek pa znaša 57:35 minute. Med mladimi kolesarji je bil 11.

Kriterij Dauphine, 7. etapa:

1. Stephen Cummings (VBr/Dimension Data) 4:05:06
2. Dan Martin (Irs/Etixx) +3:58
3. Romain Bardet (Fra/AG2R)
4. Wout Poels (NED/Sky)
5. Adam Yates (VBr/Orica) isti čas
...
51. Luka Pibernik (Slo/Lampre) 14:39
...

Končni vrstni red:

1. Chris Froome (VBr/Sky) 29:59:31
2. Romain Bardet (Fra/AG2R) 0:12
3. Daniel Martin (Irs/Etixx) 0:19
4. Richie Porte (Avs/BMC) 0:21
5. Alberto Contador (Špa/Tinkoff) 0:35
...
56. Luka Pibernik (Slo/Lampre) 57:35
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.