Šport
61 ogledov

Froome prevzel skupno vodstvo

christopher froome EPA
Britanec Chris Froome (Sky) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke kriterij Dauphine, potem ko je v 140 km dolgi preizkušnji od La Ravoira do Vaujanya za sekundo premagal Avstralca Richieja Porta (BMC). Tretji je bil Britanec Adam Yates (Orica-GreenEdge) z 19 sekundami zaostanka.

Chris Froome je na etapi, ki se je končala z vzponom, napadel 2,5 km pred ciljem. Richie Porte je bil edini, ki mu je lahko sledil, a na koncu moral priznati premoč nekdanjemu moštvenemu kolegu pri Skyju. Naslednja sta ciljno črto prečkala Adam Yates in Irec Dan Martin, Španec Alberto Contador, doslej vodilni, pa je zaostal še dve sekundi za njima.

Froomov sotekmovalec Mikel Landa je bil sicer prvi, ki je napadel ob vznožju zadnjega vzpona, dohitel in prehitel je ubežnika Enrica Gasparotta. V razburljivem finalu etape je Froome najprej imel nekaj težav s sledenjem Martinu, a je zatem pokazal moč in pustil za sabo Irca, Contadorja in na koncu Porta.

Z etapno zmago je Froome prevzel tudi skupno vodstvo, Porte je drugi s sedmimi sekundami zaostanka. Do te etape vodilni Contador (Tinkoff) je bil danes peti z 21 sekundami zaostanka, skupno pa je zdaj zdrsnil na tretje mesto (+ 0:27). Luka Pibernik (Lampre-Merida) je bil danes 86. z 10:11 minute zaostanka, skupno pa je 75. z 20:09 minute zamude.

V soboto kolesarje čaka zahtevna šesta etapa od La Rochette do zimskošportnega središča Meribel s ciljnim vzponom, dolgim 12,3 kilometra do cilja na 1454 metrih nadmorske višine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.