Šport > Nogomet
10 ogledov

Kritike so Ronalda podžigale

Cristiano Ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je kritike iz mladih let vzel za motivacijo, da se je lahko spremenil v enega trenutno najuspešnejših nogometašev.

Superzvezdnik Cristiano Ronaldo se je spominjal svojih začetkov in dejal, da so mu večkrat dejali, da je presuh, to pa ga je gnalo, da je postal igralec, ki je do danes osvojil tri zlate žoge in kopico klubskih naslovov. 

Portugalski reprezentant se je na sceno prebil kot suhljat najstnik, ki je na krilu navduševal s preigravanji za lizbonski Sporting in Manchester United, a pred odhodom v Real Madrid (2009) je iz leta v leto postajal bolj mišičast. 

Dandanes slovi kot eden najbolj izklesanih Zemljanov sploh in 30-letni Madeirčan je pojasnil, da gredo vse zasluge dodatnim treningom v fitnesu. 

"Tako trdo moraš delati," je v promocijskem videu dejal portugalski zvezdnik. "To počnem vsak dan. Zato sem bil na vrhunski ravni veliko, veliko let. To ni naključje. Tako veliko dodatnega dela opravim tudi izven zelenice. Ko sem bil mlad, so mi ljudje pravili: 'Cristiano, si zelo talentiran igralec, toda presuh si!' Zato sem si v glavo vbil, da se moje telo lahko izboljša. Zdaj sem se s predanostjo in trdim delom v telovadnici precej izboljšal glede tega - na koncu koncev gre za miselnost določene osebe. Atletske sposobnosti prav tako pomenijo veliko - te majhne podrobnosti delajo ogromno razliko. Zato je zelo pomembno, da opraviš to delo in res mi gre dobro na ta način. Zato sem vedno v dobri formi skozi celotno leto. Takšno delo opravljam, ker ga moram, to je del mene."

Ronaldo je bil v pretekli sezoni strelec 61 golov v vseh tekmovanjih za Real Madrid na vsega 54 tekmah, s čimer je postavil nov osebni rekord, toda njegov klub razen evropskega superpokala in svetovnegaklubskega prvenstva lovorik ni osvojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.