Šport > Nogomet
113 ogledov

Gorica s peto zmago v nizu

nogomet Krka Gorica Saša Despot
V 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije so že do pete zaporedne zmage prišli Novogoričani, ki bodo tako še vedno kraljevali na vrhu lestvice.

Gorica še naprej preseneča. V Domžalah je prišla že do pete zmage v sezoni, ki jo bo zadržala na prvem mestu na lestvici. Novogoriški junak je postal Matija Širok, ki je v 86. minuti dosegel zmagoviti zadetek. Domžalčani so doživeli tretji poraz, v uteho pa jim je dejstvo, da so na domačem igrišču končno dosegli zadetek. Tokrat celo dva. So pa izgubili prvič proti belo-modrim po novembru 2011.

Novogoričani so tekmo dobro odprli in povedli v peti minuti, potem ko je z dobrih desetih metrov zadel Blessing Eleke. Domžalčani pa so zatem v prvem polčasu izpeljali več nevarnih akcij, eno že v sedmi minuti, ko je Matej Podlogar prodrl pred vrata Gorice, Grega Sorčan pa je njegov strel iz bližine ukrotil. V 11. minuti je bil Sorčan spet na pravem mestu po strelu Matica Črnica z 20 metrov. Devet minut zatem je Črnic spet namučil Sorčana, ki je žogo s konicami prstov odbil v kot. V 25. minuti pa so domači le izenačili. Nejc Skubic je že petič v sezoni podal za zadetek, tega je dosegel Benjamin Morel s strelom v spodnji desni kot goriških vrat.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani znova zagrozili. Morel je izvedel prosti strel z leve strani, Sorčan je žogo odbil do Darka Zeca, na golovi črti pa mu je zadetek preprečil Širok. Žoga se je spet odbila do Zeca, ki pa je v drugo zadel prečko. V 56. minuti pa so gostje spet povedli, znova je bil strelec razpoloženi Eleke, ki je iz bližine zadel po podaji Marka Nunića z desne strani. Toda gostitelji so takoj odgovorili in izenačili po zaslugi rezervista Antonia Manceja, ki je s petih metrov unovčil podajo Črnica ter dosegel svoj tretji zadetek na četrti tekmi v prvenstvu.

Potem sta obe ekipi uprizorili še kar nekaj nevarnih akcij, v 84. minuti pa najnevarnejšo Goričani. Nunić je pobegnil po desni strani kazenskega prostora, strelja, vratar domačih Nejc Vidmar pa je žogo odbil v kot. Domači čuvaj mreže se je izkazal tudi po kotu, ko je bil spet sam pred njim Nunić. V 86. minuti pa so Primorci prišli do zmagovitega zadetka, ko jeŠirok lepo zadel v levi kot domačih vrat po slabem izbijanju Dejana Trajkovskega. Dve minuti zatem je na drugi strani nekdanji član Gorice Amedej Vetrih s 13 metrov meril malce čez gol.

Krško pritiskalo v zadnjih minutah

Krčani in Novomeščani so v tekmi šli s povsem identičnim izkupičkom z dosedanjih tekem, celo razliko v zadetkih so imeli enako. Tako pa je ostalo tudi po dvoboju, saj se mreži nista zatresli. Krka, ki je bila odločnejša v prvem polčasu (v drugem je bilo konkretnejše Krško), je v gosteh neporažena že sedem prvenstvenih tekem.

Ekipi sta večino prvega polčasa bili dokaj enakovreden boj med obema kazenskima prostoroma. Gledalci so nekaj strelov - več so jih sprožili pri Krki - sicer videli, a nobenega posebej nevarnega. Prvič so resneje zagrozili gosti, in sicer v 33. minuti, ko je od daleč sprožil Nana Welbeck-Maseko, Marko Zalokar pa je s konicami prstov žogo po nizkem strelu preusmeril v kot.

Malce pozneje je na drugi strani David Poljanec skušal z desne strani kazenskega prostora z lobom ukaniti Miodraga Mitrovića, a je bil precej nenatančen. V 43. minuti je sprožil še Josip Fuček od daleč, Zalokar je žogo odbil.

V uvodu drugega polčasa so znova zagrozili Novomeščani, v 55. minuti je Jamilu Collins streljal malce z leve strani kazenskega prostora, toda odlično se je postavil Zalokar in preprečil zadetek. Tudi sicer je bila Krka odločnejša, v 63. minuti pa je bilo razburljivo tudi v gostujočem kazenskem prostoru, na koncu je do strela prišel Dejan Urbanč z roba kazenskega prostora, a zadel Collinsa. Na drugi strani je Welbeck zadel Jureta Petrica s podobnega položaja.

NK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V 74. minuti se je izkazal gostujoči vratar Mitrović, ko je izjemno in atraktivno obranil nevaren poskus Mihe Drnovška z roba kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje se je za strel s približno 25 metrov odločil še Enes Rujović, a zadel prečko. Isti igralec je nato po kotu prišel še do priložnosti na desetih metrih, toda žogo poslal čez gol. V 90. minuti je poskusil še David Poljanec, a je Mitrović dobil dvoboj ena na ena, novomeški vratar pa je bil na mestu tudi po strelu Davida Bučarja v izdihljajih tekme.

"Na koncu je rezultat vedno realen. Nismo začeli dobro, v zaključku pa smo imeli pobudo in na koncu nekaj priložnosti. Kaj je bilo drugače v drugem delu? Naredili smo nekaj menjav, ki so prinesle kanček tistega, kar je manjkalo. Vendar tudi točka je uspeh in gremo dalje," je po tekmi za Kanal A dejal mladi krški strateg Tomaž Petrovič.

Koper in Rudar z remijem pri petih točkah

Kanarčki so le malce izboljšali statistiko igranja pod drugim "mandatom" Rodolfa Vanolija. Na 15 prvenstvenih tekmah so namreč doživeli kar osem porazov in zgolj tri zmage. Nov neodločen izid pa so dodali danes, in to zasluženo, saj sta ekipi dobili vsaka po en polčas. Obe ekipi ostajata pri dnu lestvice s po petimi točkami.

Tekma se je začela z minuto molka v spomin na tragično preminulega nekdanjega vratarja Kopra Janka Germeka. Sicer pa so bili v prvem polčasu boljši tekmec gosti. V deveti minuti je pred Vasjo Simčiča sam pritekel Luka Prašnikar, a se je koprski vratar izkazal.

V 33. minuti pa so Velenjčani povedli z 1:0. Mario Babić je s prostega strela po tleh podal do Davida Kašnika, ki je iznajdljivo zadel z osmih metrov. V 44. minuti je na drugi strani Damir Hadžić po prekinitvi sicer zadel z glavo, a iz prepovedanega položaja.

Koprčani so drugi polčas začeli precej bolj aktivno. Že v 47. minuti je Ivica Guberac streljal s 16 metrov, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. Takoj zatem je iz kota podal Guberac, na drugi vratnici pa se je najbolje znašel Matej Palčič, ki je žogo poslal mrežo za 1:1.

Novo priložnost so imeli domači v 67. minuti, ko je po podaji Domna Črnigoja iz obrata streljal Jaka Štromajer, a je bil velenjski vratar dobro postavljen. Tri minute pozneje je z 18 metrov sprožil Črnigoj, žoga pa je oplazila prečko, kar je bila zadnja večja priložnost na tekmi.

Prva liga Telekom Slovenije, 6. kolo:

Krško : Krka  0:0

Domžale : Gorica  2:3 (1:1)
Morel 25., Mance 58.; Eleke 6., 56., Širok 87.

Luka Koper : Rudar Velenje  1:1 (0:1)
Palčič 48.; Kašnik 21.

Nedelja:
Maribor - Olimpija

Ponedeljek:
Celje - Zavrč

Lestvica:
1. Gorica  15
2. Olimpija  10 (-1)
3. Maribor  10 (-1)
4. Domžale  9
5. Krka  8
   Krško  8
7. Zavrč  5 (-1)
8. Rudar Velenje  5
9. Luka Koper  5
10. Celje  2 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.