Šport > Nogomet
7 ogledov

Olimpija do treh točk v bučnem Krškem

NK Krško
1/21
Saša Despot
Olimpija je prizadejala prvi domači poraz novincu v najmočnejši slovenski ligi Krškemu (0:2). Do zmage je presenetljivo v Domžalah prišel tudi doslej zadnji Rudar.

Ljubljančani so imeli v zadnjih dveh krogih težave z realizacijo, saj so bili edina ekipa, ki v tem obdobju ni dosegla zadetka. Tokrat pa je Olimpija, ki je prevladovala v drugem polčasu, znala svoje priložnosti izkoristiti in priti do druge zmage. Ta jo je na lestvici potisnila tik pod vodilno Gorico. Na drugi strani je Krško, ki je bilo pred številnimi glasnimi navijači zelo živahno v prvem polčasu, doživelo drugi poraz in je šesto s točko manj od ljubljanske ekipe.

Ljubljančani so imeli v uvodu tekme pobudo, prvo resnejšo priložnost pa so zapravili domači, David Poljanec je v 14. minuti meril le malo mimo ljubljanskih vrat. V 23. minuti je z 20 metrov poskusil še Žiga Jurečič, a meril malce previsoko. V 38. minuti pa so Ljubljančani, ki dotlej niso imeli pravih idej v napadu, povedli. Darijan Matić je pravem slalomu žogo pripeljal pred vratarja, jo tudi z nekaj sreče potisnil do Ricarda Alvesa Coelha Da Silve, ta pa je nato s približno desetih metrov zadel za 1:0.

Takoj zatem so dvakrat zagrozili domači nogometaši, najprej Tim Čeh, Aleksander Šeliga je žogo odbil v kot, po kotu pa je nov poskus Krčanov, natančneje Bojana Đukića, z golove črte pa je odbil Aljaž Krefl.

V uvodu drugega dela je pobudo imela Olimpija, ki pa si kake resne priložnosti ni priigrala. V 63. minuti pa je dosegla še svoj drugi gol. Andraž Šporar je žogo dobil na desni strani malce zunaj kazenskega prostora, prodrl bližje golu, močno streljal po tleh, domači vratar Marko Zalokar pa ni posebej dobro reagiral in žogo spustil v mrežo. Po tem golu je bila tekma odločena, tudi pravih priložnosti ni bilo več, tako da so se Ljubljančani veselili zmage.

Prve tri točke Rudarja

Domžalčani se jubilejne 600. tekme v slovenski prvoligaški konkurenci ne bodo spominjali z zadovoljstvom. Na domačem igrišču so izgubili proti Rudarju, ki je bil v tej sezoni še edina ekipa v prvi ligi brez ene same točke. Tokrat pa je prišel do treh, čeprav so bili Domžalčani - do izključitve Kenana Horića - večinoma boljši tekmec. Za Rudar je to sploh prva zmaga v Domžalah po 20. septembru 2011.

Tekma se je začela precej umirjeno, iz minute v minuto pa so gostitelji vse bolj prevzemali pobudo, prišli so tudi do nekaj strelov. Ko so se še malce bolj pomaknili proti velenjskemu golu, pa so gostje šokirali domače. V 25. minuti je za velenjsko vodstvo zadel Luka Prašnikar, potem ko je narahlo spremenil smer žogi po zaviti podaji Damjana Trifkoviča

V uvodu drugega dela so najprej zagrozili domači, v 50. minuti je Horić s podajo za hrbet obrambe Rudarja našel Matica Črnica, ki je z lobom žogo poslal v mrežo, toda sodniki so zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Štiri minute pozneje je od daleč sprožil Črnic, Matej Radan je žogo odbil do Žana Majerja, ta pa je nato slabo zaključil. Še bližje zadetku so bili domači v 67. minuti, ko je Gaber Dobrovoljc s sedmih metrov zatresel vratnico, Horić pa je nato z glavo žogo poslal mimo gola. Le malenkost nenatančen je bil v 69. minuti še Črnic, ki je streljal iz prve. V trenutkih domžalskega pritiska pa je Horić nespametno dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Davidom Kašnikom.

Tako so domači na igrišču ostali le z deseterico. Ne le da jim ni uspelo izenačiti, temveč so v 83. minuti prejeli še en zadetek. Po kotu izbrancem Luke Elsnerja ni uspelo izbiti žoge, do katere se je dokopal spretni Amer Krcič in z dobrih desetih metrov podvojil velenjsko prednost.

Prva Liga TS, 4.kolo:

Luka Koper : Maribor  2:1 (0:0) 
Štromajer 49., Galešić 85.; Vršič 47.

Celje : Gorica  2:3 (1:1) 
De Sousa 6., Jogan 74./ag; Eleke 19., Džuzdanović 69., Nunič 92.

Zavrč : Krka  0:1 (0:0) 
Ejup 76.

Domžale : Rudar Velenje  0:2 (0:1)
Prašnikar 26., Krcić 83.

Krško : Olimpija  0:2 (0:1)
Alves 38., Šporar 63.

Lestvica:
1. Gorica  9
2. Maribor  7
3. Olimpija 7
4. Krka  7
5. Domžale  6
6. Krško  6
7. Zavrč  5
8. Luka Koper  4
9. Rudar Velenje  3
10. Celje  2

Komentarjev 1
  • francek 08:37 09.avgust 2015.

    Krčani ni vsak dan nedelja.