Šport > Košarka
66 ogledov

Krka začenja z zmago

Marko Luković KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
V uvodnem nastopu v novi sezoni lige Aba so košarkarji Krke v Novem mestu premagali Karpoš Sokole z 81:64 (28:16, 54:30, 67:50).

Košarkarji novomeške Krke nadaljujejo uspešen uvod v sezono 2016/17. Po tesni zmagi v sredo v Podčetrtku v slovenskem superpokalu proti Heliosu so v uvodnem krogu doma gostili makedonsko ekipo Karpoš Sokoli. V obračunu dveh kakovostno neizenačenih tekmecev so gostitelji hitro postavili stvari na svoje mesto in odločili zmagovalca.

Gostje iz Skopja so vodili le v uvodu pri izidu 2:3, v nadaljevanju pa so na parketu dvorane Leona Štuklja gospodarili Dolenjci in pridno polnili koš tekmecev. Že v peti minuti so gostitelji povedli s 14:8, nato pa dodali še delni izid 5:0. Ob koncu prve četrtine se je prednost stopila na +8.

V drugi so gostitelji še nekoliko bolj pohodili plin in v 13. minuti je bil pri izidu 37:16 zmagovalec praktično znan, do odmora pa je razlika narasla na 24 točk. V drugem delu je ritem igre nekoliko padel, končni razplet pa ni bil nikoli vprašljiv.

Marko Luković je pri zmagovalcih zbral 19 točk, mejo desetih doseženih točk pa so presegli še Matic Rebec (14), Sandi Čebular (13) in Žiga Dimec (12). Slednji je v svojo statistiko vpisal še osem skokov, Dimec pa prav toliko podaj.

V ponedeljek ob 18.45 Krko v Ljubljani čaka slovenski obračun z Unionom Olimpijo, ki je bil sprva predviden, da bo štel za slovensko prvenstvo in ligo Aba, glede na zadnje odločitve vseh vpletenih pa bo štel le za slovensko prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.