Šport > Nogomet
16 ogledov

Verbič prebil bunker Malte, cilj izpolnjen

Benjamin Verbič Malta Slovenija
1/5
NZS/Twitter
Slovenska nogometna reprezentanca je z golom Benjamina Verbiča na začetku drugega polčasa zmagala na Malti (0:1) in v tem kvalifikacijskem ciklusu ostaja neporažena. Varovanci Srečka Katanca so ostali na drugem mestu skupine F za vodilno Anglijo.

Reprezentanca Slovenije je na četrti tekmi teh kvalifikacij prišla do druge zmage in je pri osmih točkah, zaostaja le za Angleži. Slovenci so večino tekme prevladovali, edini gol pa zabili v 47. minuti prek Benjamina Verbiča. Tako so Slovenci po petih medsebojnih obračunih z Malto še neporaženi, ob enem remiju imajo zdaj štiri zmage.

Srečko Katanec je tekmo začel s pričakovano postavo ob odsotnosti Bojana Jokića, Aljaža Strune, Romana Bezjaka, Roberta Berića in Kevina Kampla. Na bočnih branilskih položajih sta začela Nejc Skubic na desni in Dejan Trajkovski na levi strani.

Gol visel v zraku

Ta postava je pričakovano popolnoma prevladovala v uvodnih 20 minutah in si priigrala nekaj lepih priložnosti. V osmi minuti je žoga po pritisku borbenega Trajkovskega v kazenskem prostoru prišla do Josipa Iličića, ki je meril le malce premalo natančno.

V 13. minuti je Valter Birsa sprožil od daleč, Andrew Hogg je žogo odbil do Milivoja Novakovića, temu pa je malteški vratar znova obranil strel. Po tem posredovanju se je žoga znašla še pri Verbiču, tudi v tretje pa je bil uspešnejši Hogg.

V 22. minuti je Verbič meril mimo gola, na drugi strani pa so tudi Maltežani prišli do strela po napaki Reneja Krhina, a je po precej nenatančnem voleju ostalo 0:0.

Osem minut pozneje je imela Malta dotlej najlepšo priložnost tekme. Jan Oblak je po strelu iz razdalje žogo odbil do Andreja Schembrija, ki pa je jo povsem sam iz bližine poslal čez prečko.
Do konca polčasa je imela Slovenija še nekaj (pol)priložnosti, še najlepšo je v 44. minuti zapravil Iličić, ki je malce z leve strani kazenskega prostora meril mimo bližnje vratnice.

Prvenec za zmago

Takoj po začetku drugega polčasa je od daleč sprožil Iličić, a je Hogg znova branil, le nekaj trenutkov pozneje pa je Jasmin Kurtić podal z desne strani pred vrata, kjer je Verbič s peto žogo poslal v mrežo za 1:0 in dosegel svoj reprezentančni prvenec.

Slovenija je v teh trenutkih znova prevladovala, v 63. minuti pa opravila prvo menjavo, poškodovanega Trajkovskega je zamenjal Boban Jović.

Sledilo je obdobje brez večjih pretresov, v 83. minuti pa je debi v članski izbrani vrsti doživel napadalec Andraž Šporar, ki je sprožil en strel, in sicer v 90. minuti, ko je meril z desne strani, a je bil Hogg na mestu.

Kvalifikacije za SP 2018 (skupina F), 4. kolo:

Malta - Slovenija 0:1 (0:0)
Verbič 47.

Anglija - Škotska 3:0 (1:0)
Sturridge 24., Lallana 50., Cahill 61.

Slovaška - Litva 4:0 (3:0)
Nemec 12., Kucka 15., Škrtel 36., Hamšik 87.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.