Šport > Nogomet
23 ogledov

''To nas je stalo točk v Litvi''

nogomet Slovenija Turčija Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo vadbo na slovenskih tleh pred četrtkovim odhodom na Malto, kjer jo v petek ob 20.45 v Ta'Qaliju čaka kvalifikacijski obračun za SP 2018.

Če se v slovenski izbrani vrsti obetajo spremembe v obrambi in v napadu, pa bosta v zvezni vrsti zagotovo igrala Rene Krhin in Jasmin Kurtić.

Oba izpostavljata dejstvo, da se morajo Malte lotiti brez kakršnega koli podcenjevanja. "Zagotovo ne sme biti niti kančka podcenjevanja. V glavi imamo tri točke, šli bomo na zmago, vso to pozitivnost s prejšnjih tekem moramo prenesti naprej," pravi Krhin, ki je nekaj časa počival zaradi težav z mišico, a pravi, da je zdaj z njim vse v redu.

V petek bržčas ne bo imel toliko dela pri razbijanju tekmečeve igre, kot ga je imel proti Slovakom in Angležem. "Zagotovo bo drugačna tekma kot proti Slovakom in Angležem, toda tudi te zaprte tekme znajo biti zakomplicirane. Pripravljamo se dobro, tako da bo na dan tekme vsak igralec vedel, kaj storiti na določenem mestu," poudarja vezist španske Granade, ki izpostavlja tudi pozitivno vzdušje v ekipi po štirih oktobrskih slovaško-angleških točkah.

''Pogrešamo vsakega igralca''

V obrambi - na bokih - bo moral Katanec najti zamenjavi za poškodovanega Bojana Jokića in kaznovanega Aljaža Struno, v napadu pa bo moral omiliti odsotnost tudi poškodovanih Romana Bezjaka in Roberta Berića. "Zagotovo pogrešamo vsakega igralca, ampak mislim, da so vsi poklicani na pravi ravni in bodo pomagali ekipi," meni Krhin.

Jasmin Kurtić | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
Kurtić, ki je v zadnjem obdobju pri Atalanti nase opozoril tudi z zadetki, poudarja podobno kot njegov partner v zvezni vrsti slovenske reprezentance. "Čaka nas zahtevna tekma, zahteven tekmec, ki igra dobro v obrambi. Treba bo biti potrpežljiv z žogo in brez nje. Maltežani igrajo nekakšen italijanski nogomet, vsaka tekma je po svoje zahtevna. Moramo imeti enak odnos kot proti Slovaški in Angliji. Držati moramo skupaj, igrati kot ekipa. Nikogar ne smemo podcenjevati, saj nas je to stalo točk v Litvi. Če bomo pravi, lahko tekmo uspešno pripeljemo do konca," pa pravi Kurtić.

Malta, sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja že 66. na lestvici Mednarodne nogometne zveze (zdaj 178.), v štirih obračunih s Slovenijo, 52. na svetu (bila je že 15. leta 2010), še ni zmagala in je po treh krogih z razliko v danih in prejetih zadetkih 1:9 na zadnjem mestu skupine F. Slovenija je s petimi točkami in razliko v zadetkih 3:2 na tretjem mestu z enakim številom točk kot drugouvrščena Litva. Vodi Anglija s sedmimi točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.