Šport
53 ogledov

Kyrgiosu za podlo izjavo skoraj 9000 evrov kazni

Nick Kyrgios Profimedias
Avstralska tenisača Nicka Kyrgiosa je teniška zveza kaznovala za podlo izjavo na dvoboju z Wawrinko.

Za nesramno pripombo na račun tekmeca na teniškem turnirju v Montrealu je Avstralec Nick Kyrgios dobil 10.000 dolarjev kazni. To je največji znesek globe, ki jo lahko krovna zveza ATP določi na turnirju, najverjetneje pa bodo Avstralca pozneje še dodatno kaznovali, je sporočila zveza ATP.

Denarna kazen je tako vsaj začasno končni epilog neprijetnih dogodkov na mastersu v Monrealu. Avstralec je med obračunom s Stanom Wawrinko Švicarju zabrusil, da je Thanasi Kokkinakis, še en avstralski teniški igralec, spal z njegovim dekletom. Njegove besede so posneli mikrofoni, nameščeni ob igrišču, tako da je hitro nastal precej odmeven škandal.

Kontroverzni Avstralec je Wawrinki dejal, da mu je sicer žal, da mu morda to povedati, a da je Kokkinakis spal z njegovim dekletom. Šlo naj bi za Hrvatico Donno Vekić, s katero naj bi se videval Wawrinka.

 

Švicar je po incidentu ogorčeno pozval zvezo ATP, naj ukrepa, saj je njegov tekmec s to potezo prešel vse meje dobrega okusa. "Zelo sem razočaran, da je kolega športnik tako nespoštljiv. Česa takšnega ne bi rekel niti najhujšemu sovražniku. Nesprejemljivo je, da se spustiš tako nizko. Upam, da bodo odgovorni ukrepali," je na družbenih omrežjih zapisal Wawrinka. "Ni prvič, da ima fant velike težave s seboj na in ob igrišču, pa tudi težave s tem, kar govori. Upam, da stvar ne bo šla kar tako mimo," je še dodal Švicar.

ATP je dokaj hitro ukrepal, že nekaj ur pozneje je krovna zveza sporočila, da je Kyrgiosa zaradi tega dogodka kaznovala. Sprva še ni sporočila, kakšna je kazen, pozneje so razkrili, da bo moral v blagajno zveze odšteti 10.000 dolarjev, največ, kolikor lahko znaša kazen na tekmovanju. Nadaljnje kazni pa niso izključene, saj je zveza sporočila, da "zadevo pozorno preučuje". Kyrgios je letos sicer na turnirjih zaslužil 750.000 dolarjev, skupno v karieri pa milijon.

Kyrgios se je kakšnih deset ur po svoji nepremišljeni izjavi vendarle opravičil. Na družbenih omrežjih je zapisal, da jih je izrekel v žaru borbe, a se zaveda, da so bile besede nesprejemljive. "Rad bi se opravičil za pripombe na dvoboju proti Stanu Wawrinki. Izjava je nesprejemljiva na več ravneh, poleg osebnega opravičila pa se opravičujem še javno in prevzemam odgovornost za svoje dejanje," je zapisal Avstralec.

"I would like to take this opportunity to apologise for the comments I made during the match last night vs Stan...

Posted by Nick Kyrgios on 13. avgust 2015

Kyrgios je dvoboj sicer dobil, potem ko je Švicar po porazu v prvem nizu in dobljenem drugem obračun v tretjem pri 0:4 predal zaradi poškodbe.

Avstralski igralec je znan po kontroverznem obnašanju: njegova prerekanja s sodniki, besedna obračunavanja z gledalci in podobni incidenti so že večkrat olajšali njegovo denarnico. Nedavno je samo na turnirju v Wimbledonu zaradi žaljivega obnašanja moral odšteti 10.000 evrov kazni.

Komentarjev 1
  • Janez_53 09:02 14.avgust 2015.

    Pravilno! Še prepoceni jo je odnesel!