Šport > Nogomet
45 ogledov

Poraz Barçe, petarda Reala

Deyverson Barcelona Alaves EPA
V 3. kolu elitne španske lige je Real Madrid doma premagal Osasuno (5:2). Atlético Madrid je slavil na gostovanju pri Celti (0:4). Barcelona je doma presenetljivo klonila proti Alavésu (1:2).

Nogometaši Barcelone so po dveh uvodnih zmagah okusili prvi poraz v La Ligi, njihov krvnik je bil novinec Alavés (1:2). Katalonci so tekmo začeli brez Luisa Suáreza, Lionela Messija in Andrésa Inieste, ki so dobili počitek po reprezentančnem premoru, vsi so v drugem polčasu vstopili v igro, a preobrata niso prinesli.

Domačini so imeli na začetku tekme terensko premoč, toda lepše priložnosti si niso uspeli ustvariti. Zato pa so bili bolj učinkoviti gostje, potem ko je Kiko Femenía v 39. minuti odlično preigraval in podal z desne, Jasperja Cillessna pa je iz neposredne bližine spretno matiral Deyverson. Še pred polčasom bi lahko izenačil Neymar, z glavo ni bil dovolj natančen.

Takoj na začetku nadaljevanja je Barcelona poravnala izid, po kotu je zabil Jérémy Mathieu. Slednji je imel v 49. minuti še eno izjemno priložnost, a meril mimo vrat. V 64. minuti pa je sledil še drugi šok za Katalonce. Po napaki v obrambi je pred vrata prišel Ibai Gómez in zadel daljši spodnji kot. Vse do konca se je Barcelona trudila, najlepšo priložnost je imel Messi v 94. minuti, a je ostalo pri zmagi Baskov.

Real vodil že s 5:0

Madridski Real je ohranil popoln izkupiček v letošnji ligaški sezoni, Osasuno je, prvič s Cristianom Ronaldom v postavi, prepričljivo premagal (5:2).

Začelo se je povsem po okusu "belega baleta", saj je Gareth Bale že v peti minuti pobegnil po desni in pred vrati našel Cristiana za lahek zadetek. Osasuna bi v zaključku prvega polčasa lahko izenačila, ko je Unai García z glavo zadel prečko, namesto tega pa je na odmor odšla z visokim zaostankom. Že v naslednjem napadu je po odbiti žogi za Real namreč zadel Danilo, pred polčasom pa je po kotu z glavo zabil še Sergio Ramos.

Na začetku drugega polčasa je Real še dvakrat zadel: najprej je Pepe zabil z glavo po kotu, nato pa z natančnim strelom z roba kazenskega prostora še Luka Modrić.

Nato je Real popustil v 64. minuti so gostje prek Oriola Riere znižali, v 72. minuti prek Roberta Torresa zapravili enajstmetrovko, v 78. minuti pa z zadetkom (spet z glavo) Davida Garcíe postavili končni izid. 

Oblak ostal nepremagan

Po dveh remijih v prvih dveh kolih se je Atlético Madrid na gostovanju pri Celti le dokopal do prvega kompleta točk, Jan Oblak, ki je vso tekmo branil vrata gostov, je ob tem ostal nepremagan (0:4).

V prvem polčasu je imela dve najlepši priložnosti Celta. Josep Señé je prišel sam pred Oblaka, a je slednji dobro zaprl kot in napadalec je meril mimo vrat. Nenatančen je bil tudi Theo Bongonda.

V drugem delu je Atlético povedel z golom Kokeja v 53. minuti, podajo je prispeval Antoine Griezmann. Dvajset minut pred koncem je izjemno priložnost za povišanje prednosti zapravil Kévin Gameiro, ko je že preigral vratarja in zadel vratnico, v 74. minuti pa je Griezmann praktično odločil srečanje, ko je z glavo zabil po predložku Saúla Ñígueza

Francoz je svoj drugi zadetek dosegel v 81. minuti, ko je, spet z glavo, zadel po podaji Juanfrana. Končni izid je tik pred koncem, po podaji Kokeja, postavil Ángel Correa.

Drama v Andaluziji

Villarreal je na gostovanju v Málagi prišel do prve zmage v letošnji sezoni (0:2). "Rumena podmornica" je oba gola dosegla v prvem polčasu, ko je zapravila še enajstmetrovko.

V zadnjih minutah je do točk prišla Sevilla proti Las Palmasu (2:1). Gostje so še v 88. minuti vodili, nato pa ostali z igralcem manj in po golu Carlosa Fernándeza v 94. minuti tudi brez točk.

La Liga, 3. kolo:

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:4 (0:0)
Koke 53., Griezmann 74., 81., Correa 89.

Real Madrid - Osasuna 5:2 (3:0)
C. Ronaldo 6., Danilo 40., Ramos 45., Pepe 55., Modrić 62.; Riera 64., D. García 78.
RK: Bonnín (Osasuna) 79.

Málaga - Villarreal 0:2 (0:2)
Costa 33., Sansone 44.

Sevilla - Las Palmas 2:1 (0:1)
Sarabia 89./11m, Fernández 94.; Tanausú 16.
RK: Bigas (Las Palmas) 88.

Barcelona - Alavés 1:2 (0:1)
Mathieu 46.; Deyverson 39., Gómez 64.

Real Sociedad - Espanyol 1:1 (0:0)
Willian José 78.; Piatti 62.
RK: Fuego (Espanyol) 92.

Sporting Gijón - Leganés 2:1 (2:0)
Cases 17., Cop 43.; Rico 58.

Valencia - Real Betis 2:3 (0:1)
Rodrigo 75., Garay 78.; Castro 38., 90., Joaquin 54.

Granada - Eibar 1:2 (0:1)
Kravets 76., Leon 43., Enrich 90.

Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
Garcia 41.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.