Šport > Nogomet
16 ogledov

Real Madrid garal za zmago

Real Madrid EPA
Aktualni evropski prvaki so z obilico težav strli odpor Celte (2:1). Atlético le do remija pri Léganesu (0:0) Valencia je izgubila pri Eibarju (1:0), Sociedad slavil pri Osasuni (0:2).

Nogometaši madridskega Reala so v srečanje s Celto krenili brez poškodovanega tria Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Isco, a tudi Galicijci so v prestolnico prišli v precej okrnjeni zasedbi. Čeprav niso blesteli, so aktualni evropski prvaki vseeno prišli do druge prvenstvene zmage (2:1).

V prvem polčasu je imel Real žogo malce več v svoji posesti, še najbližje zadetku je bil Luka Modrić, ki je zadel prečko. Tudi Celta ni bila nenevarna, vendar se je prvi del končal brez zadetkov.

V nadaljevanju je Gareth Bale s prostega strela najprej namučil vratarja Sergia Álvareza, v 60. minuti pa je po priložnosti Marca Asensia in odbitku žogo v mrežo potisnil Álvaro Morata. Slednji je nato v protinapadu zadel še vratnico. A vodstvo je trajalo le sedem minut, potem ko je z 20 metrov Kika Casillo z lepim strelom matiral Fabián Orellana.

Real je krenil v ofenzivo in pritiskal na vrata gostov, ti pa so poizkušali s hitrimi protinapadi. Veliko priložnost je po podaji Lucasa Vázqueza zapravil Bale, v 81. minuti pa je še eno asistenco Vázqueza z natančnim udarcem z razdalje unovčil Toni Kroos in prinesel zmago.

Le remi za Oblaka

Madridski Atlético tudi na drugi ligaški tekmi sezone ni prišel do zmage. V jugozahodnem madridskem predmestju mu je točko vzel novinec Léganes (0:0), ki ostaja neporažen. Jan Oblak je celotno tekmo branil gostujoča vrata, veliko dela ni imel.

Atlético je v prvem polčasu največjo priložnost zapravil prek Antoina Griezmanna, v drugem pa sta zapretila Kévin Gameiro in Fernando Torres, v vseh primerih se je izkazal domači čuvaj mreže Jon Serantes.

Drugi poraz Valencie

Še drugič je svoje navijače razočarala Valencia, tokrat je izgubila na gostovanju v Eibarju (1:0). Edini gol je v 62. minuti zabil Pedro León, potem ko je najprej zgrešil enajstmetrovko.

Na baskovskem dvoboju v Pamploni je do prvih točk v letošnji sezoni prišel Real Sociedad (0:2). V zaključku prvega dela je goste v vodstvo popeljal Juanmi, v drugem polčasu je končni izid z avtogolom postavil Unai García.

La Liga, 2. kolo:

Real Madrid - Celta Vigo 2:1 (0:0)
Morata 60., Kroos 81.; Orellana 67.

Leganés - Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Eibar - Valencia 1:0 (0:0)
León 62.

Osasuna - Real Sociedad 0:2 (0:1)
Juanmi 45., García 81./ag

Real Betis - Deportivo La Coruña 0:0 (0:0)

Espanyol - Málaga 2:2 (1:0)
Moreno 28., 61.; Llorente 67., Charles 90.

Nedelja:
Alavés - Sporting Gijón
Las Palmas - Granada
Athletic Bilbao - Barcelona
Villarreal - Sevilla

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.