Šport > Kolesarstvo
2763 ogledov

Pogačarjev agent spregovoril tudi o Tadejevi prihodnosti

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačarjev agent se je spomnil začetkov sodelovanja s Slovencem, v prihodnosti pa ne vidi velikih sprememb.

Tadej Pogačar je velik favorit pred dirko po Italiji, ki se začenja v soboto. Njegovo predstavo na italijanski pentlji bo seveda podrobno spremljal tudi njegov zastopnik Alex Carera. Ta je slovenskega šampiona prvič spoznal leta 2016 na dirki Giro della Lunigiana, kjer je Pogi nastopil v mladinski konkurenci.

"Tadej je takrat zmagal na pretežkem kolesu. Nahajal sem se v istem hotelu, sum pa je bil potrjen. Njegovo kolo je bilo težko 9,5 kilogramov, a je bil vseeno najboljši," se je v pogovoru za Het Nieuwsblad spomnil agent.

"Nato ni minilo veliko časa do našega obiska v Komendi. Z njim smo se pogovarjali okoli 10 minut, to pa je bilo dovolj, da je pri 18-ih letih z nami podpisal pogodbo," je še izjavil Carera.

Leta 2019 je Pogačar presedlal med profesionalce svetovne serije, kmalu pa je v dresu ekipe UAE Team Emirates začel tudi zmagovati. 

Matxin in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zanj so najpomembnejši ljudje okoli njega. Rad bi vsekozi imel iste mehanike, maserje, predstavnike za medije, športne direktorje ... In želi si, da bi bili zadovoljni. To mu prihranja stres. Tadej ima zelo tesno povezavo z ekipo. Prvi Tour je osvojil skoraj povsem sam, zdaj pa se lahko zanaša na zelo močno moštvo, ki ga ima okoli sebe," meni Carera.

Ta je za konec namignil tudi kakšen bo v prihodnosti potek Pogačarjeve športne poti: "Ne izključujem tega, da bo član ekipe UAE skozi celotno kariero."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice