Avto
61 ogledov

Ladja nasedla zaradi rolls-royceov?

Hoegh Osaka Profimedias
Med kar 1.400 vozili na krovu nasedle ladje ob angleški obali so tudi rolls-royci in bentleyi.

180-metrska in 51.000-tonska ladja Hoegh Osaka,ki je pred dnevi nasedla v bližini pristanišča Southampton je nasedla na peščeni plitvini, tako da je sedaj nagnjena pod kotom okoli 50 stopinj. Ker sam trup ni poškodovan, jo bodo reševalci skušali rešiti s pomočjo ustrezno visoke plime.

Nesreča je še vedno zelo skrivnostna, tako lastnik ladje trdi, da je kapitan načrtno zapeljal na plitvino, potem ko se je ladja znašla v težavah. O vzrokih za težave za zdaj odgovorni še vedno molčijo, šušlja pa se, da naj bi skušali ladjo ugrabiti.

Dejstvo je namreč, da je na ladji zelo dragocen tovor, saj je na krovu 1.400 avtomobilov, večinoma znamk Land Rover in Jaguar, po nekaterih navedbah pa naj bi bili med njimi tudi primerki luksuznih bentleyjev in rolls-royceov, poroča Metro. Poleg tega je na krovu še več deset JCB-jevih bagerjev in drugih gradbenih strojev.

Skupna vrednost tovora naj bi bila okoli 70 milijonov evrov, škoda, ki je nastala ob nesreči, pa za zdaj še ni ugotovljena. Znano je, da se je del avtomobilov sicer premaknil, a naj bi jih večina ostala na svojem mestu. V teh dneh delavci na krovu ladje prerazporejajo tovor, tako da bo s svojo težo pomagal pri rešitvi ladje. Ladjo naj bi skušali kmalu postaviti v pravo lego.

Komentarjev 1
  • spenjac 13:09 07.januar 2015.

    Med dobro poučenimi krožita dve nepreverjeni teoriji. Prva je, da je ladjo poskušal ugrabiti Žurnal in avte prepeljati v Slovenijo, s čimer bi lahko spremenil število dobavljenih avtov in napisal nov članek o prikrojeni statistiki (v zadnjih 3 mesecih je ...prikaži več bilo samo 3845 člankov na to temo). Druga teorija je, da poskušal ladjo ugrabiti Ivan Zidar in s pridobljenimi bagri ustanoviti družbo Bagra d.o.o., oz. Novo primorje d.o.o. Več podrobnosti po kosilu in WC-ju...