Avto
97 ogledov

Lamborghini aventador S še zmogljivejši in bolj vodljiv

Lamborghini aventador S
1/8
Lamborghini
Pri Lamborghiniju so končno predstavili prenovljenega aventadorja, ki je poleg imena dobil še črko S. Lamborghini aventador S ima zdaj za 30 kilovatov moči več kot prej. Dobil je tudi štirikolesno krmiljenje.

Spremembe na lamborghiniju aaventador S se nanašajo na izboljšan aerodinamični paket, agresivnejši prednji del, zadnji usmerjevalnik zraka (difuzor) je nastavljiv na tri načine. Nov je izpušni sistem s tremi zaključki izpušne cevi in je za 20 odstotkov lažji od predhodnega. Zadnja blatnika sta narejena po vzoru na legendarni model countach.

Zdaj s štirikolesnim krmiljenjem

Novost je štirikolesno krmiljenje, pri čemer so na novo nastavili geometrijo vzmetenja in optimizirali krmiljenje zadnjih koles. Pri Lamborghiniju pravijo, da je zdaj bolj odziven pri manjših hitrostih in v srednjih vrtljajih, pri večjih hitrostih pa so izboljšali stabilnost.

Izboljšan je elektronski nadzor stabilnosti (ESC), ki se je sposoben odzvati še hitreje, sistem štirikolesnega pogona AWD pa lahko pošlje do 90 odstotkov navora na zadnja kolesa v načinu Sport. Nov je, poleg režimov vožnje strada, sport in corsa, tudi način ego, ki vozniku omogoča individualne nastavitve na vzmetenju in motornem pogonu, da bi čim bolj ustrezala njegovim željam.

Novost so še nove pirelli P zero pnevmatike, ki vplivajo na boljšo vodljivost in oprijem s cestiščem, serijske karbon-keramične zavore, nova je digitalna instrumentalna plošča s TFT digitalnim zaslonom, na katerem se pojavljajo številni podatki o vožnji, opcijsko je na voljo telemetrija, standardno je vgrajen Apple CarPlay

Izboljšan je tudi 6,5 litrski motor. V12 motor namesto 522 kilovatov moči (700 KM) zdaj proizvede 552 kilovatov moči (740 KM), najvišji navor ostaja 690 Nm. Menjalnik ostaja sedemstopenjski ISR, pogon pa na vsa štiri kolesa. Pospešek od 0 do 100 kM/h je 2,9 sekunde, najvišja hitrost je 350 km/h. Aventador S bo v Evropi stal 281.555 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.