Avto
14 ogledov

Lastnik priznal: "Pelikan ni kriv"

Potopljeni bugatti Youtube
Se še spomnite novice izpred petih let, ko so vsi svetovni mediji poročali o Američanu, ki je s praktično novim bugatti veyronom zapeljal v slano jezerce pred objektivom kamere in krivdo za uničenje supešportnika zvalil na nekega pelikana. Zdaj je priznal: "Goljufal sem."

Andy House je bugati veyrona kupil tako, da si je najprej zagotovil brezobrestno posojilo v višini 750 tisoč evrov, nato pa avtomobil zavaroval po precej višji vrednosti od dejanske. Zavarovalnica je za uničen avtomobil izplačala 1,5 milijona evrov, naknadno pa posumila, da jih je možakar poskušal povleči za nos.

Želel ga je zažgati

Zavarovalnica se je namreč dokopala do informacij, da je nameraval House najeti nekoga, ki bi mu avto domnevno ukradel in zažgal. Tako bi podvojil svojo investicijo. Scenarij je propadel, zato je House zadevo vzel v svoje roke in z dragocenim avtomobilom zapeljal v slano laguno v Teksasu. Kasneje je zatrjeval, da ga je sredi ceste presenetil pelikan ravno v trenutku, ko je s tal avtomobila pobiral mobilnik.

A mimoidoči voznik je poleg surfanja veyrona po laguni brez zaviranja ali nagleda spreminjanja smeri posnel tudi očitno nezavzetost Housa po domnevni nesreči, saj mu ni prišlo na misel, da bi ugasnil avtomobilski motor in ga tako rešil pred vdorom slanice ter posledičnim uničenjem. House je zatrjeval, da so ga grizli komarji in se zato ni želel vračati v avtomobil. Ta je po 15 minutah ugasnil sam od sebe.

Grozi mu 20 let zapora

Zavarovalnici se je tudi zdelo čudno, da je tak eksot, star vsega tri tedne, imel na števcu že 2.000 kilometrov.

House je vse od takrat neuspešno zahteval denar od zavarovalnice, naposled pa na sodišču le priznal, da je namerno izzval nesrečo, s katero je želel pretentati zavarovalnico. Za goljufijo mu zdaj grozi 20 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.