Šport > Košarka
15 ogledov

LeBron proti Trumpu

LeBron James EPA
Največji košarkarski zvezdnik na svetu se bo aktivno vključil v kampanjo za izvolitev ameriškega predsednika oziroma predsednice.

V torek bodo Američani izbirali naslednika ali naslednico Baracka Obame. Na republikanski strani na izvolitev upa Donald Trump, na demokratski Hillary Clinton. Kot ponavadi bo ena od odločilnih zveznih držav v predsedniški tekmi Ohio, kjer se bo podelilo 18 elektorskih glasov (za zmago je potrebnih 270).

V zadnjih dneh ankete zmago v Ohiu pripisujejo Trumpu. To bo skušal spremeniti tudi LeBron James, ena najbolj priljubljenih javnih oseb v Ohiu, posebej v Clevelandu in bližnjem Akronu, kjer je bil rojen.

Po poročanju New York Magazine se bo James v nedeljo popoldne skupaj s Clintonovo pojavil v Public Auditorium v Clevelandu, kjer bo demokratska kandidatka organizirala velik shod, enega zadnjih pred odhodom na volišča.

Javna podpora že pred mesecem dni

LeBron James je sicer že v začetku oktobra javno podprl Clintonovo: "Samo ena oseba v tej kampanji resnično razume boj v revščino rojenih otrok v Akronu," je zapisal James. "Ko pomislim na politike in ideje, ki jih otroci v moji fundaciji potrebujejo od oblasti, potem je izbira jasna. Ta kandidatka je Hillary Clinton."

V Clevelandu je kar 53 odstotkov prebivalstva temnopoltega (po cenzusu leta 2010), ta demografska skupina pa bo v veliki večini (prek 90 odstotkov) volila za Clintonovo.

James naj bi demokratski kampanji pomagal predvsem pri motiviranju Clintonovi naklonjenih volilcev za oddajo glasu, saj je v zadnjih dneh, ko je FBI ponovno odprl preiskavo zoper nekdanjo prvo damo, navdušenje na demokratski strani precej zamrlo.

Analitiki se zato bojijo, da bo veliko demokratskih volilcev v torek ostalo doma. James bo s svojo priljubljenostjo to skušal spremeniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.