Svet
99 ogledov

Melania Trump govorila o otroštvu, Sloveniji, soprogu. Kritiki so jo raztrgali.

Melania Trump Profimedias
Soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa Melania se je v četrtek podala v širše območje predmestja Philadelphie v zvezni državi Pensilvaniji, kjer je skušala pomagati možu pri zmanjšanju zaostanka v anketah za demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton.

Zborovanje je bilo pripravljeno sredi tako imenovane "dežele Clintonove", kjer so republikanci v manjšini. Nastop demokratk so prekinile Trumpove podpornice, ki so začele vzklikati sedaj že tradicionalen slogan Trumpovih zborovanj: "Zaprite jo!" Clintonovo namreč, za katero so prepričani, da je pokvarjena.

Melanija Trump se je v govoru zavzela proti nasilništvu na internetu, še posebej med mladimi, in poudarila, da je potrebno več spoštovanja v komunikacijah.

"Mlade moramo učiti naših ameriških vrednot: prijaznosti, poštenosti, spoštovanja, sočutja, usmiljenosti, razumevanja, sodelovanja," je dejala soproga kandidata, ki je s svojim obnašanjem na družabnih medijih pri Nacionalnem izobraževalnem združenju ZDA sprožil kampanjo proti "Trumpovemu učinku", to je naraščanju nasilništva med otroci zaradi vpliva predsedniškega kandidata.

Melania Trump | Avtor: Profimedias Profimedias

Melania Trump: Moje otroštvo je bilo čudovito

V govoru je omenila, da je odrasla v majhnem kraju v Sloveniji, blizu čudovite reke in gozdov. "Slovenija je majhna država, ki je bila takrat pod komunistično vladavino. Otroštvo je bilo čudovito. Starša sta bila čudovita in že takrat smo vedeli za izjemen kraj, imenovan Amerika," je dejala in dodala, da jo je navdihnil predsednik Ronald Reagan in je sledila sanjam v ZDA.

Tam je poročila 24 let starejšega moža, ki ga je opisala kot borca, ki ni v nikogaršnji lasti in ne bo nikoli odnehal. "Prav gotovo zna pretresti stvari. Kajne?" se je pošalila in izzvala navdušen aplavz. Trumpovi privrženci so podobno pozdravili njene besede o tem, kako je upoštevala vsa pravila in po desetih letih prišla do državljanstva, kar je bil zanjo največji privilegij na svetu.

Melania Trump | Avtor: Profimedias Profimedias
Melania Trump je imela doslej le en govor, in sicer na republikanski konvenciji julija v Clevelandu. Govor je bil sprejet z navdušenjem, dokler ni prišlo na dan, da je dele prepisala iz govora prve dame Michelle Obama.

Od takrat naprej se je v javnosti pojavila večinoma v bran moža pred obtožbami žensk o spolnih napadih. Svojo netradicionalno odsotnost iz predsedniške kampanje Melania utemeljuje s skrbjo za 10-letnega sina Barrona.

Kritiki so sinočnji govor raztrgali

Sprva je bil govor dolgočasen in enostaven, nato se je ne namenoma spremenil v smešnega, piše The Hollywood Reporter.

"Tako pogosto je govorila o ljubezni, da bi človek posumil, da je preden je šla na oder, vzela tabletko ekstazija," so zapisali.

"Sprašujemo se, če Melania sploh ve, s kom je poročena. V govoru je namreč dejala, da smo Američani postali preveč zlobni in grobi," še piše Hollywood Reporter.

Trumpova je dodala, da se bo, če bo izvoljena, trudila izboljšati življenje žensk. Novinarji pa ji v članku svetujejo, da bo največ naredila, če bo ženske obvarovala pred stikom z njenim soprogom.

Najbolj ironičen stavek v njenem govoru, ki ga bodo po trditvah revije v svojih nastopih gotovo uporabili komiki, pa je bil: "Drug drugega moramo spoštovati. Biti moramo prijazni, tudi če se ne strinjamo!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • sprehajalec 12:10 05.november 2016.

    Ha, ha, Violeta je obljubila pol svoje poslanske plače delavcem v Mariboru. Pa kolikor vem prejema celo. Takšnih nenačelnežev sami nacisti ne bi marali.

  • sprehajalec 12:09 05.november 2016.

    Ta bobu bob je namenjen vedno enim in istim, na levo ga nikakor ne zanese. Težko bi torej govorili o kakšni objektivnosti.

  • ojla 10:19 05.november 2016.

    Ne razumem, kaj je z nami Slovenci narobe, da nas kar razeganja od zavisti. Melania je pametna zelo simpatična oseba privoščite ji, da bo prva dama.V pehanju za dobrotami smo kod družba pozabili na čut do sočloveka.