Šport > Košarka
34 ogledov

LeBronove solze sreče in olajšanja

lebron james nba finale
1/5
EPA
LeBron James ob osvojitvi prvega naslova lige NBA z ekipo Cleveland Cavaliers ni mogel zadrževati solz. ''Cleveland, to je zate,'' je zavpil najkoristnejši igralec finalne serije.

V ponovitvi lanskega finala sta se za prestižno lovoriko lige NBA znova pomerili ekipi Cleveland Cavaliers in Golden State Warriors.

Bojevniki iz Oaklanda so po rekordnem rednem delu sezone (73-9), v katerem so za eno zmago izboljšali rekord Chicago Bulls na čelu z legendarnim Michaelom Jordanom (72-10), veljali za favorite finalne serije in po štirih tekmah vodili že s 3:1 v zmagah. 

Golden State je bil na pragu drugega zaporednega naslova, saj se nobeni ekipi v zgodovini ni uspelo vrniti po zaostanku z 1:3 . A Konjeniki se niso predali in na krilih LeBrona Jamesa uprizorili preobrat za v anale košarkarske zgodovine.

Zvezdnik Clevelanda je na zadnjih treh tekmah dosegel 109 točk, čemur je dodal še kopico skokov, podaj, blokad in ukradenih žog ter Konjenike popeljal do treh zaporednih zmag. S tem je prekinil več kot polstoletno sušo zvezne države Ohio, ki je na pokal ene od velikih ameriških lig čakala vse od leta 1964.

James je osvojil tretji šampionski prstan (2012, 2013, 2016) in prvega s Clevelandom, potem ko je dvakrat slavil v dresu Miami Heat. Ameriški košarkar ob tem zgodovinskem trenutku ni mogel zadrževati solz, potem ko je domačemu mestu naposled priigral prvi naslov v zgodovini franšize.

''Ne vem, zakaj mi je mož tam zgoraj namenil najtežjo pot, toda... mož tam zgoraj te ne spravi v situacije, s katerimi se ne bi mogel soočiti,'' je po zadnjem sodniškem pisku dejal James.

''Ohranil sem pozitiven odnos. Namesto, da bi se spraševal 'zakaj jaz?', sem si dejal 'to hoče, da naredim'. Cleveland, to je zate,'' je dodal MVP letošnjega finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.