Slovenija
25 ogledov

Letos že več kot 30 podražitev

Čakanje na vrsto Anže Petkovšek
Banke so spet dražile storitve za potrošnike, največ storitev se je podražilo pri Poštni banki Slovenije, Gorenjski banki in banki Sparkasse.

Najpogosteje so banke dražile vodenje osebnega računa, dvig gotovine na bankomatu druge banke in letno članarino za kartico z odloženim plačilom, so sporočili iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS). Sicer pa so banke v letos najpogostje dvignile ceno nadomestila za plačilo položnic na bančnem okencu, pogoste so bile tudi podražitve vodenja osebnega računa, članarine za kreditno kartico in plačila položnice preko elektronske banke. 

Letos že več kot trideset podražitev 

Kot izpostavlljajo na ZPS, so letos skupno zabeleželi že več kot trideset podražitev bančnih storitev, največ – po šest storitev iz njihovega nabora – pri SKB banki, Poštni banki in Probanki. Vsekakor med podražitvami izstopa Probanka, ki je trajni nalog podražila za skoraj 50 odstotkov, plačilo položnice z OCR-vrstico na bančnem okencu pa za skoraj neverjetnih 150 odstotkov. Za več kot 10 odstotkov so posamezno storitev podražile tudi Abanka, Gorenjska banka, Hypo banka, Poštna banka, SKB banka in banka Unicredit. Pocenitev so opazili le pri eni banki, in sicer je svoje stranke s pocenitvijo ene storitve (trajnega naloga) razveselila UniCredit banka. 

ZPS svetuje, da banke primerjate med sabo in svojo banko po potrebi zamenjate, saj lahko z zamenjavo k ugodnejši na letni ravni prihranite tudi sto evrov in več. 

Komentarjev 5
  • rogixl 08:30 30.julij 2014.

    V vsaki banki je možno najti najugodnejši način plačevanja. Najboljša varianta so trajniki in elektronska banka. Klik NLB je zakon.

  • rogixl 08:30 30.julij 2014.

    V vsaki banki je možno najti najugodnejši način plačevanja. Najboljša varianta so trajniki in elektronska banka. Klik NLB je zakon.

  • spenjac 12:41 23.julij 2014.

    banka koper je porazno draga. za ostale pa ne vem. banka celje se mi zdi še najbolj normalna (kolikor toliko).