Šport > Moto športi
212 ogledov

"Hamilton se ga bo lotil s pestmi"

lewis hamilton sebastian vettel EPA
Neizvršni direktor Mercedesa Niki Lauda se po incidentu v Bakuju boji, da se bo rivalstvo Lewisa Hamiltona in Sebastiana Vettla sprevrglo v fizično obračunavanje.

Dirko za VN Azerbajdžana sta začinila glavna kandidata za naslov prvaka, ki sta trčila med vožnjo za varnostnim avtomobilom.

Lewis Hamilton je po mnenju Sebastiana Vettla prehitro zaviral, zato je ta trčil v zadek srebrne puščice, nato pa zapeljal ob bok trikratnemu svetovnemu prvaku in se namerno zaletel vanj.

"Ne vem, kakšna bi morala biti kazen za takšno vožnjo, saj česa takšnega še nisem doživel. To ni športno," je komentiral Hamilton in rivalu sporočil, da lahko nesoglasja razčistita izven dirkalnika.

Vettel je dobil kazen desetsekundnega postanka, vendar kljub odločitvi komisarjev ni sprejel odgovornosti za incident. "Ne strinjam se z kaznijo. Če so kaznovali mene, bi morali kaznovati oba. Ni bilo prav. Kazen je bila zelo stroga," je komentiral Nemec, ki je na koncu osvojil četrto mesto in povečal prednost v skupnem seštevku, saj je Britanec dirko končal mesto za njim.

lauda hamilton | Avtor: EPA Niki Lauda in Lewis Hamilton. EPA


Legendarni Niki Lauda je opozoril, da Hamiltonu zmanjkuje potrpljenja, zato pričakuje, da se bo rivalstvo še zaostrilo. "Lewis ga bo nekega dne udaril. Ne z dirkalnikom, ampak s pestjo. Če bi bil na njegovem mestu, bi se pogovoril s Sebastianom in vprašal, kaj je narobe. Sebastian pravi, da ni storil ničesar narobe. To je normalna reakcija. Z mislimi je še vedno nekje druge. V naslednjih dneh bo spoznal. Ko se nekomu zaletiš v zadek, si kriv. O tem ni dvoma. Ampak to, da je zapeljal ob njega in ga namerno zadel... česa takšnega pa še nisem videl. Ne razumem. Vettel je običajno dober fant. Noro," je dejal Lauda.

Hamilton je prepričan, da so Vettlu popustili živci, ker se ni znal soočiti s pritiskom. "Očitno je pod pritiskom, kar ni slabo. To pomeni, da tudi najboljšim pride do živega," je dejal dirkač Mercedesa.

PREBERITE ŠE:

lewis hamilton sebastian vettel | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 4
  • LukaMB 22:11 26.junij 2017.

    Preklet maver je tudi o Schumiju grdo govoril, človek pa se v komi oz. kakorkoli seveda ne more braniti.

  • MižiMaži 18:18 26.junij 2017.

    pa kwa se ta pichkica nigerska sploh jajca ?Seb ga bo razmontiru...sam z enim udarcem...

  • wolf.ata 18:01 26.junij 2017.

    ta črni je pi.ka od človeka,namerno je spustil gas (plin) in ker tile motorji z turbino zavirajo ekstremno,mu ni bilo treba nič dodatno zavirati in pok Vettel v rit,kazen bi moral dobiti Hamilton za prepočasno vožnjo za varnostnim avtom,Vettel pa ...prikaži več potem zaradi nešportnega bočnega udarca iz maščevanja z bolidom f1,drugače pa naj g.Lauda malo umiri žogico,Vettel bi Hemiltona v fajtu razbil,kolikor sem zasledil njegov karakter v nemških medijih,je Hemilton to večkrat prakticiral,da je imel potem ob umiku varnostnega avta mir za hrbtom vsaj nekaj časa,ja pokvarjen je,čeprav ne navijam za nobenega