Svet
58 ogledov

Lezbičnemu paru bodo odvzeli otroka

Istospolni par Profimedias
Enoletna deklica je pri Peirce in April živela tri mesece, sedaj jima jo bodo odvzeli.

Lezbičnemu paru April Hoagland in Beckie Peirce iz ameriške zvezne države Utah bodo odvzeli deklico, ki je pri njiju živela tri mesece. Sodnik Scott Johansen je namreč presodil, da bo za deklico bolje, če bo odraščala v heteroseksualni skupnosti. 

Hoaglandova in Peirceova pravita, da bosta odločitev sodišča, ki ni razsodilo v njun prid samo zaradi homoseksualne usmerjenosti, izpodbijali. Kot sta povedali za lokalne medije, sta prepričani, da je sodnik svojo odločitev sprejel na podlagi svojih verskih prepričanj in jo utemeljil na podlagi strokovno nepreverjenih študij.

Tiskovna predstavnica sodišča je za medije povedala le, da odločitve sodišča ne morejo javno komentirati. 

Za deklico sta skrbeli tri mesece

34-letna Peirce in njena žena 38-letna April sta za enoletno deklico skrbeli tri mesece, medtem ko sta čakali na odločbo o posvojitvi in je potekal postopek za odvzem roditeljskih pravic. "Mama je želela, da deklico posvojiva," je povedala Hoaglandova.

Lezbični par, ki sicer vzgaja tudi dva njuna biološka otroka, stara 12 in 14 let, je opravil številne razgovore s predstavniki socialnih služb, ki so družino obiskali tudi na domu. "Odločitev me je zelo prizadela, saj nisem storila nič narobe," je za lokalno televizijo KUTV povedala Hoaglandova. 

Poročeni od lani oktobra

Posvojiteljske pravice sta dobili v začetku leta, potem ko sta se oktobra 2014 poročili. Spadata med nekaj prvih istospolnih parov iz Utaha, ki jim je bilo dovoljeno, da posvojijo otroke, potem ko je ameriško vrhovno sodišče istospolne poroke lani poleti legalizirajo v vseh zveznih državah ZDA. 

Odločitev sodišča je na Twitterju komentirala tudi ameriška predsedniška kandidatka Hillary Clinton, ki je na twitterju po odločitvi sodišča zapisala: "Biti dober starši nima nič skupnega s spolno orientacijo - tisoče družin to dokazujejo."

Komentarjev 15
  • Majazmaja 15:05 12.november 2015.

    Upam, da nimaš otrok. In da jih nikoli ne boš imel.

  • mijaliza 14:34 12.november 2015.

    ne takšni ljudje pogosto vzgajajo otroke v totalne debile, verske in rasne nestrpneže!

  • mijaliza 14:33 12.november 2015.

    v 21. stoletju še vedno lovimo čarovnice samo da tokrat v drugačni obliki.......pa kaj nam je tega treba? Če se imata dva rada ne glede na spolno usmerjenost in vzgajata otroke tako kot je treba je pa čisto vseeno......tukaj odvzemajo ...prikaži več otroke ker se je sodnik tako odločil, kaj pa tam ko so heteroseksualni pari zapitki, se drogirajo fizično in psihično zlorabljajo svoje otroke a to je pa prav? Če bi se vsi ukvarjali samo s sabo in svojimi problemi bi bilo veliko manj pokvarjenosti na tem svetu, tako pa vsak najprej popravlja pred sosedovim pragom potem čisto nekje na koncu p občasno pri sebi. Vsak se naj briga zase!!!