Šport
14 ogledov

Celjski obrambni zid zadržal Zagreb za veliko zmago

Zagreb Croatia Osiguranje Celje Pivovarna Laško Liga prvakov Slišković Slavko Midzor/PIXSELL
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na večerni tekmi Lige prvakov premagali sosede iz Zagreba in prišli do izjemno pomembne zmage v boju za osmino finala (26:20).

Celjska zasedba je v zadnji mednarodni tekmi v tem koledarskem letu na domačem igrišču ugnala hrvaškega prvaka iz Zagreba in se približala uvrstitvi v osmino finala v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Po današnjem obračunu v Zlatorogu bo nastopil dvomesečni premor zavoljo evropskega prvenstva na Danskem in prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015, po teh dveh reprezentančnih akcijah pa celjsko ekipo februarja prihodnje leto čakajo še tri tekme v Ligi prvakov: z ruskim Sankt Peterburgom in nemškim Rhein-Neckar Löwnom bo igrala v gosteh, z ukrajinskim Motorjem Zaporožjem pa doma.

Po izenačenju na deset Zagrebčani nikoli niti blizu

Celjani zavoljo pomembnosti tekme niso prikazali spektakularne predstave, tretji par točk so dosegli s srčno in bojevito igro. Uvodna obramba je bila na zelo visoki ravni, tekmecu je povzročala velikanske probleme in jo je le stežka prebijala, igra v napadu pa strpna in preudarna. Pravi pristop se je še najbolje videl na "filmu tekme", saj so si hitro priigrali dva gola prednosti, po njihovem vodstvu v 14. minuti s 7:4 pa je reagirala tudi gostujoča klop z minuto odmora. Ta ni spremenila razmerja moči, gostitelji so minuto kasneje po golu Žige Mlakarja povišali na 8:4 in tekmeca imeli pod nadzorom do 20. minute.

Domačini so po izključitvi Luke Žvižeja prvič zašli v težave, gosti so se jim približali na gol zaostanka (9:8), po nekaterih lastnih napakah pa so jih Zagrebčani v 25. minuti povsem ujeli in izenačili na 10:10. Celjani so se sijajno odzvali in že v končnici prvega dela drugič na dvoboju začeli postavljati temelje za zmago: v zadnjih treh minutah prvega polčasa so s hitro in učinkovito igro naredili delni izid 4:0 in povišali na 14:10, na velik odmor pa odšli s 14:11.

Dvorana na nogah v zadnjih minutah

Izbranci Vladana Matića v uvodnih petnajstih minutah drugega polčasa niso popustili, Zagrebčane so imeli pod nadzorom in jih držali na dokaj varni razdalji treh do štirih golov. Prvi gol so resda dosegli šele v sedmi minuti nadaljevanja, a vse njihove pomanjkljivosti v napadu je nevtralizirala izjemno dobra obrambna predstava, pa tudi nekatera bravurozna posredovanja vratarja Urbana Lesjaka.

Skoraj do zadnjega kotička polna dvorana je največji val navdušenja doživel v 49. minuti, ko je Ivan Slišković dosegel dva zaporedna gola in Celjane popeljal do vodstva z 18:13. Gostitelji so lepo zalogo v zadetkih v 56. minuti oplemenitili na +6 (23:17) in dve minuti kasneje na +7 (25:18) ter po dolgih trinajstih letih prvič premagali tradicionalne tekmece iz Zagreba, hkrati pa povečali možnosti za preboj v osmino finala.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Ivan Slišković in Gašper Marguč, oba sta dosegla po šest golov.

Liga prvakov, skupina A, 7. krog:

Celje Pivovarna Laško : Croatia Os. Zagreb 26:20 (14:11)
Slišković 6, Marguč 6 (1), Skube 3, Zelenović 3, Lekai 3; Horvat 5 (1), Marić 3, Stepančić 2, Sandrk 2, J. Valčić 2

Že odigrano:
Motor Zaporožje : Rhein-Neckar Löwen 26:32 (10:15)
Veszprém : Sankt Peterburg 29:20 (13:7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.