Šport > Zimski športi
22 ogledov

Vonnovo od tega vprašanja bolela glava

lindsey vonn Getty Images / Eurosport
Najuspešnejša alpska smučarka vseh časov Lindsey Vonn je kombinacijo na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu končala na odličnem petem mestu.

Lindsey Vonn se na kombinaciji za svetovno prvenstvo ni uspela vmešati v boj za zmago, kljub temu pa dosegla vrhunsko uvrstitev. Tekmo je končala na petem mestu z manj kot sekundo zaostanka (+0,85) za zmagovalko Wendy Holdener.

Vprašanje za glavobol

Marsikoga je presenetilo, da se je specialistka za hitre discipline odločila za nastop v najpočasnejši tehnični preizkušnji, kar je šlo Vonnovi še posebej na živce.

''Malo sem že nejevoljna, ker me vsi sprašujejo, če bom vozila slalom. Ja, vozila bom slalom. Celo trener me je vprašal,'' je po polovici tekme v ciljni areni zaupala Tini Maze.



Američanka, ki si je pred nastopom palico prilepila na roko, se je na progo podala s številko 19, ki ni omogočala optimalnega smučanja. ''Bila sem v zaostanku. Prve številke so imele sonce, jaz pa nisem ničesar videla. Poskušala sem smučati agresivno,'' je ocenila svoj smukaški nastop.

Največje upe polaga na klasični smuk, na katerem bo težko pričakovano odličje na SP lovila tudi Ilka Štuhec. ''Počutim se samozavestno. Mislim, da so moje možnosti dobre. Upam, da bodo pogoji enaki za vse. Sonce ali oblaki, rada bi le, da bi bilo enako za vse,'' je povedala 32-letnica.

Kaj pa roka? ''Z lepilnim trakom dobro. Roka ostane na palici, kar je v redu,'' je v smehu odvrnila Vonnova.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.