Šport > Nogomet
75 ogledov

Fifa preklicala sodbo v primeru Messi

lionel messi EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je razveljavila prepoved štirih tekem za Lionela Messija.

Krovna nogometa organizacija je ugodila pritožbi Argentinske nogometne zveze in zmanjšala kazen Lionelu Messiju, ki bo tako že za naslednjo kvalifikacijsko tekmo z Urugvajem spet lahko oblekel reprezentančni dres.

Fifa je Messija kaznovala s štirimi tekmami prepovedi, ker je bil na kvalifikacijski tekmi za SP 2018 proti Čilu žažljiv do stanskega sodnika.

Napadalec Barcelone je eno od predvidenih štirih tekem prepovedi odslužil na srečanju z Bolivijo, ki ga je Argentina izgubila (0:2) in še otežila svoj položaj na kvalifikacijski lestvici, kjer se trenutno nahaja na petem mestu. Prve štiri ekipe se bodo uvrstile neposredno na mundial, peto pa čakajo še dodatne kvalifikacije.

"Komite Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je ugodil pritožbi glede odločitve Fifinega disciplinskega komiteja v zvezi z Lionelom Messijem. Posledično smo preklicali dodeljeno kazen,'' je sporočila svetovna nogometna zveza in dodala: ''Komite za pritožbe kljub temu poudarja pomembnost spoštovanja sodnikov in nujnost takšnega vedenja v nogometu. Vedenja, ki ni v skladu s temi načeli, ne smemo tolerirati.''

Naslednja tekma argentinske reprezentance bo 31. avgusta, ko se bo pomerila z Urugvajem.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.