Šport > Nogomet
10 ogledov

Liverpool ne razmišlja o naslovu prvaka

brendan rodgers EPA
Liverpool je z dominantno predstavo proti Tottenhamu (4:0) skočil na vrh premierligaške lestvice, Brendan Rodgers pa je vse bodoče nasprotnike opozoril, naj se na Anfieldu pripravijo na peklensko vzdušje.

Liverpool je v 32. kolu angleške Premier League premagal Tottenham (4:0) in se zavihtel na vrh prvenstvene lestvice, kjer ima zdaj dve točki prednosti pred Chelseajem. Tretjeuvščeni Manchester City z dvema tekmama manj zaostaja za štiri.

Redsi so na domačem Anfieldu v letošnji sezoni oddali vsega pet točk, zato se trener Brendan Rodgers zaveda, kako pomembna je podpora domačih navijačev. ''Nedvomno nasprotniki vedo, da jim bo tukaj zelo težko. Radi igramo doma. Podpora je bila neverjetna in proti koncu sezone se bo še okprepila,'' je povedal severnoirski strateg in rivalom navrgel nekaj pohvalnih besed.

''Spoštujemo Chelsea. Njihov trener je svetovnega formata in vrhunski igralci, ki so bili pripeljani z namenom, da osvojijo Ligo prvakov in Premier League. City je ena od novih velesil evropskega nogometa, toda mi še vedno verjamemo, da lahko zmagamo vsako tekmo, ker smo ekipa. Nimamo najboljših posameznikov na svetu, vendar smo željni ekipnega uspeha,'' je dodal Rodgers, ki zaradi prevzema vodstva na ligaški lestvici ne čuti dodatnega pritiska. Še več, 41-letnik je prepričan, da je pritisk na strani zasledovalcev.

Dominirali od prvega do zadnjega piska

''Opazil nisem nobene nervoze. Videli smo samozavest brez pritiska. Lepo je bilo gledati,'' je tekmo s Totttenhamom povzel Rodgers. ''Dominirali smo od prvega sodniškega piska. To je bila izjemna predstava in pokazalo se je vse, k čemur smo stremeli v zadnjem letu in pol. Dominacija v posesti žoge je bila impresivna,'' je povedal Rodgers.

Liverpool je zadnji naslov angleškega prvaka osvojil daljnega leta 1990, Rodgers pa kljub dobremu izhodišču ne želi prehitevati dogodkov. ''To so sanje naših navijačev, ki si želijo naslov, toda jaz ne razmišljam o tem,'' je sklenil 41-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.