Slovenija
379 ogledov

Ljubljana spet izvisela, Emirates bo letel iz Zagreba

Airbus A380 EPA
Najboljša letalska družba Emirates bo od junija letela iz Zagreba

Letalska družba Emirates je danes objavila, da bo od 1. junija dalje dnevno letela med Zagrebom in Dubajem. Iz Dubaja bo letalo vzletelo ob 8.15 in v Zagrebu pristalo ob 12.20 po lokalnem času, povratni let bo ob 15.35 s prihodom ob 23.05 po lokalnem času. Let sicer traja od pet in pol do šest ur, iz Dubaja pa je mogoče z Emirates leteli v več kot 140 mest. 

Počakajte na akcijsko ponudbo

Cene, ki jih trenutno ponujajo, so okrog 435 za povratno vozovnico v Dubaj (ob prvem iskanju je bila na voljo tudi tarifa Economy Special po 350 evrov). Spletna stran posvetu.si opozarja, da so cene nekoliko višje od konkurence in da velja počakati na kakšno promocijsko akcijo. 

Lete bodo opravljali z Boeingom 777-300, ki ima 310 sedežev v ekonomskem razredu, 42 v poslovnem in 12 v prvem razredu. Letalo lahko prepelje tudi do 16 ton tovora. Emirates so v sporočili za javnost poudarili še, da je kar 234 članov kabinskega osebja državljanov Hrvaške.

V Ljubljano ni prišel niti sestrski nizkocenovnik 

V Zagreb je pred časom letela sestrska nizkocenovna družba Emirates Fly Dubai, a je lete pred časom odpovedala in nato iskala drugo letališče v regiji, a se namesto za Ljubljano odločila za Črno goro

Emirates sicer že leti iz Benetk in z Dunaja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • bumbar 13:55 13.januar 2017.

    Delat je treba ne pa po svetu afne guncat

  • Ferluci 13:33 13.januar 2017.

    Res je, s komentatorji skoraj nima smisla debatirat...večini je edino doseg v življenju hrvaško morje, za Dubaj in od tam najugodnejše povezave pa še slišali niso - za v Avstalijo, Novo Zelandijo, Japonsko, J.Korejo, Kitajsko, celotno Azijo....

  • jakec1575 12:33 13.januar 2017.

    Mi smo večino infrastrukturnih investicijskih vlakov zamudili. slovenceljsko ali pa lakomno razmisljanje je unicilo ves resen slovenski potencial. imamo dobre izvozne firme. vendar za vidno piko na zemljevidu inveticij potrebujes infrastrukturne objekte. Hrvati so dobili sovlagatelje za 380mio€ za novo ...prikaži več letalisce. ljubljana bi rabila 3 piste, da bi bila zanimiva. tako bomo pa ostali mala vaska država z omejini slovenceljni. če pa ze kak objekt zacnemo delat, se pastenice in pijavke na vsakem koraku pojavijo in zahtevajo po par mio vsak. Pac narod brez vizije, brez pogleda 10 let naprej. narod brez vizionarstva. imeli smo in imamo kaksnega posameznika, ampak to je premalo. zamudili smo letalisca, tire, in se marsikaj.