Avto
171 ogledov

To si lahko ogledate in otipate na ljubljanskem avtomobiskem salonu

24. Avtomobilski Salon
1/78
Saša Despot
Po 10 letih v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče, se je vrnil avtomobilski salon. 24. Avtomobilski salon Slovenije bo odprt od 27. marca do 2. aprila. To je manj kot mesec dni po tem, ko smo obiskali najbolj pomemben avtomobilski salon v tem letnem času v Ženevi. Kar nekaj novosti, predstavljenih v Švici, je na ogled tudi v Ljubljani.

Avtosalon je že v polnem teku, 30 slovenskih premier pa predstavlja najsodobnejše oblikovalske in tehnološke trende v avtoindustriji ta hip. Avtosalon pa želi biti več kot le razstava lepe in napredne pločevine, temveč obiskovalcem nudi tudi številne izobraževalne vsebine, da bi lahko uporabniki sploh znali izkoristiti vse, kar avtomobili ponujajo. Temu področju je namenjen predvsem Tehnološki paviljon.

Kaj pa znamke? 

Mercedes

Izdelovalec premium vozil iz Stuttgarta je v Ljubljano pripeljal prenovljenega križanca GLA in novi kupe razreda E kot tudi njegovo izpeljanko z izrazitimi potezami športnega terenskega vozila, model razreda E all terrain. Ena od poslastic avtomobilskega salona je razstavljena prav na Mercedesovem prostoru, to je eno najbolj luksuznih in športnih vozil, ki se na naših cestah vidi le poredko, AMG GT R. Poseben gost prvega dne avtosalona je Robert Lešnik, Slovenec, ki pri sloviti znamki vodi ekipo, odgovorno za zunanji dizajn vsakega novega modela. 

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Opel

V središču pozornosti na Oplovem razstavnem prostoru je nova generacija insignie, ki smo jo pobliže spoznali na avtomobilskem salonu v Ženevi, pred dnevi pa že tudi prvič vozili. Na ogled je v limuzinski različici grand sport. Opel razstavlja celotno paleto svojih modelov od adama do zafire, najnovejšega križanca crossland X in gospodarskega vozila movano, razstavljen je tudi dirkalni adam R2 Tima Novaka.

Glavni magnet za obiskovalce je konceptno vozilo opel GT concept, ki so ga prvič pokazali lani v Ženevi. Nemci z njim predstavljajo trend prihodnjega razvoja znamke in prikazuje oblikovalsko filozofijo Oplovih prihodnjih modelov.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


 

 

 

 

 

Renault in Dacia


Pri Renaultu so na slovenski avtomobilski salon iz Ženeve pripeljali tri vroče novosti: prenovljeni renault captur, renault koleos in dacia logan MCV stepway. Prvič je s svojimi gumami na slovenska tla zapeljal ekskluzivni dirkalnik R.S. 01. Kako izgleda najbolj radikalni renaulta vseh časov - model R.S.01, si lahko pogledate v naši reportaži. Vanj smo se usedli in z njim popeljali na dirkališču Red Bull Ring v Zeltwegu.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot



Nissan

Na razstavnem prostoru je prvič v Sloveniji predstavljena nova generacija nissan micre. Poleg micre so na ogled še crossoverji juke, qashqai in x-trail, od lahkih gospodarskih vozil se predstavljata navara in NV200 v kombi in furgon različici. Od športnih vozil je na ogled atraktivni nissan GTR.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Ford

Iz Ženeve je Ford v Slovenijo pripeljal novo ford fiesto v prestižni izvedenki vignale. Nova fiesta bo sicer med Slovence zapeljala junija v običajnih in športnih izvedenkah, pa tudi v podobi active z dvignjenim podvozjem. Sledila bo še najprestižnejši vignale.

Program vignale so predstavili tudi na svojem najbolj prestižnem športnem terencu edge, premierno pa je predstavljen še mali ka+, ki bo na prodaj na začetku jeseni. Pri Fordu so "popihali" na dušo navdušencem nad športnimi vozili, saj dali poseben poudarek programu Ford performance, kjer lahko obiskovalci začutijo focus RS in se podajo na virtualno potovanje s Kenom Blockom.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot
24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Pripeljali so še mustanga, fastback in kabriolet. Razstavljena so tudi gospodarska vozila, obiskovalce pa bodo v prihodnjih dneh prišli pozdraviti slovenski športni "junaki zime", vključno z najboljšo smukačico na Zemlji, Ilko Štuhec.



Peugeot

Francozi so premierno na slovenskih tleh predstavili novo generacijo modela 5008, ki je po novem SUV in nič več klasični enoprostorec, ponuja pa prevoz do sedmim osebam. Premierno so predstavili v Sloveniji sestavljeni dirkalnik Peugeot 208 R5 T16, ki ga bo v letošnji sezoni vozil reli voznik Rok Turk.

Peugeot 5008.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Citroën

Na prihajajočem se avtomobilskem salonu so prvič slovenski javnosti predstavili novo Citroënovo vozilo C elysee, videti je možno celotno paleto modelov z dvojno puščico.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Mazda

Glavna novost, ki so jo predstavili pri Mazdi je dvosedežni roadster mx-5 RF v različici s trdo pomično streho. Na ogled so tudi vse ostale novosti, od mazde 2 do mazde 6 in tudi križanci.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Suzuki

Japonski Suzuki je po premieri v Ženevi tudi k nam pripeljal novo generacijo swifta. Predstavili so tudi novega ignisa.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Toyota in Lexus

Toyota je manj kot mesec dni po premieri na ženevskem avtomobilskem salonu tudi pri nas pokazala temeljito prenovljenega yarisa. Na Lexusovem razstavnem prostoru je atraktivni športni kupe RC, predstavili so tudi prenovljenega IS. Pri Toyoti, kot pravijo sami, poudarjajo tisto, v čemer so vodilni, to so hibridna vozila.

Nasploh je bila tiskovna konferenca Toyote ena zanimivejših, saj se je predstavil novi generalni direktor za Adria regijo Kensuke Tsuchiya. Izrazil je navdušenost nad Planico in gostoljubnostjo, hkrati pa se po japonsko opravičeval, ker ima Toyota zaradi izjemnega povpraševanja težave s čakalnimi dobami pri novem križancu CH-R. Toyotina vizija avtomobilov je sicer tesno povezana s hibridno tehnologijo, saj tudi v Sloveniji strmo narašča število prodanih hibridov - že vsaka peta prodana toyota pri nas je hibrid. 

V času salona pripravljajo tudi obavtomobilske vsebine, ki znajo zanimati obiskovalce.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Porsche

Na Porschejevem razstavnem prostoru sta športna terenca macan in cayen, nova panamera in tudi 911. Natančneje 911 carrera 4 GTS, ki smo ga spoznali v Ženevi, pa najhitrejši dizel na svetu, panamera 4S diesel, macan S diesel in cayenne diesel platinum edition.

Porsche 911 carrera 4 GTS

Hyundai

Razstavljena je celotna paleta Hyundaijevih vozil, vključujoč letos predstavljene novosti ioniq hibrid in electric ter i30 nove generacije. Posebna pozornost je na premierni prestavitvi novega karavana različice i30 wagon, ki je svetovno premiero doživel na letošnjem ženevskem avtosalonu, na slovensko tržišče pa predvidoma prihaja septembra. Popihali so na dušo tudi vsem navdušencem nad relijem.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Volkswagen

Volkswagen je ženevske premiere preselil v Slovenijo. Glavne razstavne novosti so tiguan allspace, gre za podaljšano različico tiguana s sedmimi sedeži. Novost je tudi nova kupejevska limuzina arteon, ki napoveduje nov dizajn volkswagnov. Predstavljen je novi e-Golf z dosegom do 300 kilometrov, priključni hibrid passat GTE in konceptno vozilo budd-e, ki predstavlja prihodnost električnih vozil z dosegom več kot 500 kilometrov. Predstavljena so tudi gospodarska vozila: novi crafter, transporter, caddy in amarok aventura z zmogljivim motorjem V6.

Audi 

Na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije je Audi predstavil novosti v svojih najzmogljivejših modelskih izvedbah: R8 spyder, SQ7, novo generacijo Q5, Q2, karavanski A6 avant competition, S5 sportback, A4 allroad in limuzinski A3.

24. Avtomobilski Salon | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Seat

Slovenci smo med prvimi v živo videli novo generacijo ibize. Na ogled je športni terenec ateca xcellence, pa seat leon cupra, leon ST xcellence, mii in družinska alhambra.

Seat ibiza.

Na Škodinem razstavnem prostoru je na ogled prenovljena octavia, tudi v različicah RS in scout. Ostalo paleto razstavljenih modelov sestavljajo kodiaq, superb sportline, superb combi z opremo L&K ter fabia in rapid spaceback v izvedbi monte carlo.

Škoda octavia.

BMW in Mini

BMW Group Slovenija na salonu ne sodeluje, zato pa sta prisotna njihov finančni partner GB Leasing d.o.o. ter pooblaščeni prodajalec in serviser Avto Aktiv. V okviru tega sta razstavljena novi BMW serije 5 in BMW 225xe iPerformance, kot tudi novi countryman in 3-vratni mini john cooper works.

Komentarjev 1
  • nergač 22:04 27.marec 2017.

    PVM ste nadležni s temi svojimi naslovi: dve babji riti daste na naslovnico, potem pa besedilo za avto salon- vabijo, da jih otipate. Mater sta frajerčka. Podobna sta vajini kolegici , ki v vsakem članku pokaže, kako je potrebna. KD seveda.