Slovenija
107 ogledov

Ljutomerčana ne poznata strahu

Ljutomerska policista Policija
Policista Simon Kumer in Miran Gašparič sta rešila življenje nesrečni ženski, ki je obležala na železniških tirih prav v trenutku, ko se ji je približeval vlak.

Kot smo poročali že v petek popoldne, sta ljutomerska policista Simon Kumer in Miran Gašparič na podlagi obvestila občanke pred prihajajočim vlakom s tirov rešila 80-letno žensko, ki je na železniških tirih padla in obležala. Policista sta takrat v bližini prehoda ceste čez železniško progo nadzirala cestni promet. V tem trenutku je mimo patrulje peljala tudi Andreja Koščak, ki je opazila, da na tirih z glavo navzdol negibno leži starejša ženska. Ker so se v tem trenutku na prehodu ceste čez železniško progo začele spuščati zapornice, je po mobilnem telefonu takoj poklicala Simona, ki ga osebno pozna, in mu povedala, kaj je videla.

Policista sta takoj, brez pomisleka, odhitela na pomoč ženski. Miran je poklical reševalce, Simon pa je žensko povlekel s tirov. Vlak je bil v tem trenutku od kraja dogodka oddaljen približno 300 metrov. "To je pač najina dolžnost, najina služba. Mi smo tam zato, da pomagamo. Je pa res, da se moraš v stotinki sekunde odločiti, kaj boš naredil," je za Zurnal24.si dejal Simon Kumer in dodal, da sta prav z Miranom že imela podobno izkušnjo ter rešila nekega mladeniča. Fant se je namreč želel obesiti, a sta ga še pravočasno snela z vrvi. Osemdesetletna ženska je danes že doma, s policistoma pa še ni imela stika – se je pa njena hčerka po telefonu obema zahvalila.

Direktor Policijske uprave Murska Sobota je obema policistoma izrekel javno pohvalo, generalnemu direktorju policije pa bo za prijaviteljico in oba policista predlagal priznanje policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.