Šport > Moto športi
17 ogledov

Lotus zapušča zaradi denarja

kimi raikkonen EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen je razkril razloge, zakaj se je odločil zapustiti britansko ekipo.

Kimi Räikkönen bo v sezoni 2014 dirkal za Ferrari, saj se z Lotusom ni uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe. Nekdanji svetovni prvak je nedavno nakazal, da odnosi z ekipo niso najboljši, ko je dejal, da Lotus dobro ve, zakaj noče podpisati.

Zgodba je kmalu zatem dobila svoj epilog. Kimi bo pri Ferrariju zamenjal Felipeja Masso, Brazilec pa se z Loutosom pogaja za sodelovanje v prihodnji sezoni.

Räikkönen je na tiskovni konferenci pred dirko za VN Singapurja končno spregovoril o svojih razlogih za slovo od Lotusa. ''Odšel sem zaradi finančnih razlogov in stvari, ki jih nisem dobil kot na primer moje plače,'' je povedal finski dirkač. Na vprašanje, ali bi ga Lotus lahko prepričal, da ostane v ekipi, je Räikkönen odvrnil. ''Veliko stvari bi me prepričalo v to in verjamem, da vedo, katere so.''

Spletni portal Autosport poroča, da je Kimi prejemal redno plačo, zataknilo pa se je pri izplačevanju dodatkov za dobre rezultate na dirkah.

''Z Alonsom nimava 20 let''

Analitiki formule 1 že dlje časa namigujejo, da bo sodelovaje med Alonsom in Räikkönenom vse prej kot mirno, kar nenazadnje meni tudi dirkač Ferrarija Felipe Massa. Finec je prepričan, da temu ne bo tako.

''Ne vidim razloga, da se ne bi razumela. Dovolj sva stara, da veva, kaj počneva, in s pomočjo ekipe se bomo o vsem lahko pogovorili. Saj nimava več 20 let. Morda se motim, to pa bo pokazal čas,'' je povedal Räikkönen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.