Magazin > VIP
538 ogledov

Lucija Potočnik že večkrat žrtev obrekovanja

Lucija Potočnik Agencija Ekskluzivno
Pretekli petek smo dobili novo Miss Universe Slovenija. To je postala 24-letna Lucija Potočnik, ki svojih sotekmovalk ne more prehvaliti. Preberite, zakaj.

Kaj vam je naprej šinilo skozi misli, ko ste slišali, da ste zmagali?
Najprej nisem mogla verjeti, da sem zaslišala svoje ime. Bila sem presenečena, vesela in presrečna, saj so se mi uresničile želje, ki jih imam že od otroštva.

Kaj si od zmage obetate?
Obetam si večjo podporo pri izvajanju drugih projektov, na primer dobrodelnih. Ta priložnost mi bo prinesla tudi nova znanja in izkušnje, ki jih bom lahko unovčila na drugem delovnem mestu.

Ko ste spoznali ostale finalistke, kako ste ocenili svoje možnosti za zmago?
Dekleta so bila zares lepa, nasmejana in prijazna. Moram jih pohvaliti, saj so bile to prve sotekmovalke, ki so bile res prijetne. Med nami ni bilo čutiti tekmovalnosti. Druga drugi smo privoščile zmago. Če mene vprašate, bi lahko bila vsaka zmagovalka.

Kakšne izkušnje ste s sotekmovalkami imeli na drugih lepotnih izborih?
Ponavadi smo se razdelile v skupine. Prišlo je do obrekovanja, ki ga pa tokrat ni bilo.

So tudi vas obrekovali?
Da, večkrat. Še zlasti zato, ker imam z izbori že nekaj izkušenj. Puncam je šlo v nos, da na tem področju blestim.

Zakaj vas lepotni izbori privlačijo?
Rada sem pod sojem žarometov in rada potujem … Zaradi teh izkušenj sem se razvila na osebnostni ravni in postala bolj samozavestna. Prej sem bila sramežljiva, tiha in imela sem tudi kakšen kilogram več. V svetu mode pa se vsega na novo naučiš in šele z vstopom v ta svet sem zares zaživela.

Kakšne priprave vas čakajo pred svetovnim izborom?
Priprave bodo potekale vse do svetovnega izbora. V tem času moramo izbrati obleko, s katero bom predstavila našo državo, sodelovala pa bom tudi pri več dobrodelnih dogodkih. Verjetno bom imela tudi izobraževanje v ličenju. Zagotovo bo največ dela 14 dni pred izborom.

Koliko besede boste imeli pri izboru obleke?
Mislim, da prav nobene. (smeh)

Obstaja obleka, ki je nikoli ne bi dali nase?
Ne. V svetu mode moraš biti na vse pripravljen. Tudi če ti ni všeč in se v obleki počutiš strašno, jo moraš dati nase.

Dobili ste štipendijo. Jo boste izkoristili, glede na to, da v Sloveniji že študirate?
Sem profesorica razrednega pouka, končujem še magisterij. Glede štipendije, se moram še odločiti, saj gre za 4-letni študij. Razmišljam o tem, da bi jo izkoristila pozneje, ko bo več časa.

Lanskoletna Miss Universe Ana Haložan je imela veliko smolo. Kako ste spremljali njeno pot na finalnem izboru?
O tem sem veliko brala. Njena smola je bila pri nas in po svetu precej odmevna. Zaradi tega je zaslovela in mislim, da je vse zelo dobro izpeljala. Na žalost pa od izbora ni imela veliko.

Pred finalom smo prejeli obvestilo, da ste še vedno nosilka naslova Miss Gaming in da zaradi tega ne bi smeli tekmovati. Kako to komentirate?
Nastala je cela zmešnjava. Leta 2014 sem tekmovala na izboru Miss Gaming Slovenija, naslednje leto je bil svetovni izbor v Peruju. Po finalu so se vse moje obveznosti in dolžnosti, povezane s tem nazivom, končale in od takrat dalje nisem več nosilka tega naziva.

Naš vir je napovedal zmago. Pravi, da je "kuhinja" in da ste prišli v finale brez kastinga. Ste bili na kastingu?
Seveda sem imela kasting, a nisem uspela priti v Ljubljana. Naknadno sem ga opravila v Mariboru. Vedeli so, da imam ogromno izkušenj, zato posebnih stvari niso preverjali.

Je vaše srce že oddano?
Sem srečna v ljubezni, kaj to pomeni, pa naj si vsak sam razlaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.